H οικογένεια Volkswagen Golf GTI μεγαλώνει

Gazzetta team
H οικογένεια Volkswagen Golf GTI μεγαλώνει
Το γρήγορο μικρομεσαίο της Volkswagen με τα διακριτικά GTΙ αποκτά ακόμη μια έκδοση, με την εταιρεία να έχει ήδη στα σκαριά το Clubsport S.

Το Volkswagen Golf GTI είναι ένα μοντέλο με βαρύ όνομα στην ιστορία της αυτοκίνησης, οπότε η Γερμανική εταιρεία το «εκμεταλλεύεται» ώστε να χτίσει πάνω σε αυτό αρκετές εκδόσεις. Αυτή τη φορά, πρόκειται για μια ισχυρότερη έκδοση του GTI Clubsport, που ήταν το πιο δυνατό Golf GTI όλων των εποχών -οι εκδόσεις R δεν λογίζονται ως GTI-. Το «απλό» Clubsport αποδίδει 265 ίππους σε φυσιολογικές συνθήκες, όταν όμως ο οδηγός το απαιτήσει -«σανιδώνοντας» το γκάζι-, η απόδοση σκαρφαλώνει στους 290 ίππους για δέκα περίπου δευτερόλεπτα, μέσω της λειτουργίας overboost.

Η "S" έκδοση αναμένεται ότι θα έχει 290 άλογα σε μόνιμη βάση και όχι για λίγη μόνο ώρα, ενώ η ροπή του υπολογίζεται ότι θα είναι στα 350 Nm. Ίσως υπάρξουν αλλαγές και στην εξάτμιση ώστε να αποκτήσει έναν πιο έντονο σπορ ήχο και ένα ακόμη σενάριο που θεωρείται πολύ πιθανό, είναι να το δούμε πιο ελαφρύ από τα υπόλοιπα GTI. Πιθανότατα θα παρουσιαστεί στην μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση για Golf GTI (Wörthersee) που θα διεξαχθεί 4-7 Μαΐου, στην οποία ίσως δούμε τελικά και το πολυαναμενόμενο Golf R400.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!