Ferrari με πόσοοο; (video)

Gazzetta team
Ferrari με πόσοοο; (video)
Μια από τις μόλις 10 Ferrari 275 GTB/4 NART Spider του 1968 σύντομα θα δημοπρατηθεί, σε μια τιμή όμως που προκαλεί... εγκεφαλικά!

Η Ferrari 275 GTB/4 NART Spider είναι από τις πιο σπάνιες δημιουργίες του Μαρανέλο, καθώς δεν κατασκευάστηκαν περισσότερες από δέκα. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα έχει μια τεράστια αξία, καθώς ο οίκος RM Sotheby's που θα δημοπρατήσει μια από αυτές, αναφέρει πως μπορεί να αγγίξει και τα 23.000.000€! Η Ferrari του 1968 που αναφερόμαστε είναι η τελευταία από εκείνες που φτιάχτηκαν, συνεπώς ο συλλεκτικός της χαρακτήρας ενισχύεται ακόμη περισσότερο, ενώ οι μοναδικότητες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου δεν σταματούν εδώ.

Πρόκειται για το μοναδικό του είδους του που ο πρώτος του ιδιοκτήτης ήταν Ευρωπαίος (τα περισσότερα πουλήθηκαν στις ΗΠΑ) και επίσης, δεν υπάρχει άλλο στο μοναδικό χρώμα του αμαξώματός του, με τον κωδικό Grigio Scuro! Το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα περιζήτητο αποδεικνύεται και από τους ιδιοκτήτες που έχει αλλάξει, στη διάρκεια της ζωής του. Για δεκατέσσερα χρόνια έμεινε στην Ισπανία (όπου ήταν και ο πρώτος ιδιοκτήτης) και στη δεκαετία του 80 ταξίδεψε ως το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου υπολογίζεται πως άλλαξε δύο ακόμη χέρια. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης της ήταν κι εκείνος Βρετανός και εκτός της 275 GTB/4 NART Spider, είχε στο γκαράζ του και άλλη μια σπάνια Ferrari, την 250 GTO. Τέλος, μια ακόμη λεπτομέρεια για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι αρχικά το πλάνο ήταν να κατασκευαστούν 25, όμως η μειωμένη τότε ζήτηση περιόρισε ακόμη περισσότερο την παραγωγή σε 10 μονάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!