Λορένθο: «Το σπινάρισμα μου κόστισε τη νίκη»

Gazzetta team
Λορένθο: «Το σπινάρισμα μου κόστισε τη νίκη»
Το σπινάρισμα του ελαστικού στην ευθεία ήταν το πρόβλημα για τον Χόρχε Λορένθο, το οποίο του κόστισε τη νίκη, όπως είπε ο Ισπανός.

Ο Χόρχε Λορένθο δεν κατάφερε να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά στη σεζόν και το πρόβλημα ήταν το σπινάρισμα του ελαστικού στην ευθεία. Ο Ισπανός τόνισε ότι αυτό του στέρησε τη δυνατότητα να κερδίσει τον αγώνα της Χέρεθ, αφού έπρεπε να επιβραδύνει για να μην έχει πτώση, η οποία θα τον οδηγούσε σε εγκατάλειψη και σε απώλεια βαθμών.

«Ο ρυθμός από την αρχή ήταν πολύ γρήγορος. Ο Ρόσι ήταν λίγο πιο γρήγορος από μένα στην εκκίνηση του αγώνα, αλλά στα μισά μπορούσα να κρατήσω απόσταση. Όταν τον πλησιάζα, ξαφνικά το ελαστικό στην ευθεία σπίναρε, όταν έβαζα τρίτη, τετάρτη και πέμπτη ταχύτητα. Σα να είχα βρεγμένο ελαστικό. Έχασα πολύ στις ευθείες, όπου έπρεπε να είμαι στο 80% του γκαζιού.

Ήταν κρίμα. Ήμουν πολύ δυνατός, μπορούσα να κερδίσω τον αγώνα με αρκετά μεγάλη διαφορά, αλλά με αυτό το πρόβλημα δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω και έπρεπε να επιβραδύνω και να τερματίσω. Έχω τρέξει σε πολλούς αγώνες στο Moto GP και κάποιες φορές έχεις προβλήματα μαζεύοντας τη μοτοσικλέτα στην έξοδο των στροφών με δεύτερη και τρίτη ταχύτητα.

Για να είμαι ειλικρινής, το να έχω σπινάρισμα στην ευθεία δε μου έχει συμβεί ποτέ. Φοβόμουν λίγο, αυξανόταν σε κάθε γύρο. Φοβόμουν ότι κάτι θα πήγαινε στραβά, ήταν μία πολύ άβολη κατάσταση. Ήμουν τυχερός που ο Μαρκ (Μάρκεζ) ήταν ακόμα πιο πίσω επειδή θα μπορούσα να χάσω ακόμα και τη δεύτερη θέση. Είναι κρίμα, ανακτούσα έδαφος από τον Ρόσι. Ξεκίνησε να συμβαίνει, μετά έπρεπε να επιβραδύνω για να τερματίσω τον αγώνα και να μην έχω πτώση», ανέφερε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!