Νέα «βάση» για το Audi A1

Gazzetta team
Νέα «βάση» για το Audi A1
Το μικρότερο μοντέλο της Audi αποκτά έναν νέο κινητήρα στην γκάμα του, που το φέρνει πιο κοντά σε άλλες ανταγωνιστικές προτάσεις με χαμηλότερες ιπποδυνάμεις.

Το επιτυχημένο εμπορικά Audi A1 προσθέτει ακόμη ένα κινητήριο σύνολο στη γκάμα του, που θα τοποθετηθεί κάτω από τον τούρμπο τρικύλινδρο TFSi του ενός λίτρου. Συγκεκριμένα, η νέα πρόταση στην ουσία προσφέρει το ίδιο μοτέρ αλλά με χαμηλότερη ιπποδύναμη, που έφτασε από τους 95, στους 82 ίππους. Το νέο βασικό A1 λοιπόν προσφέρει και 160 Nm ροπής, με την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να διαρκεί 12,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 177 χλμ./ώρα.

Η κατανάλωση σύμφωνα με την εταιρεία είναι κατά μέσο όρο 4,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Κατά τα άλλα, το φθηνότερο A1 θα συνεχίσει να προσφέρεται ως τρίθυρο και πεντάθυρο (Sportback), διατηρώντας τα πλεονεκτήματα του μοντέλου όπως η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, η ευελιξία μέσα στην πόλη και το πλήρες πακέτο εξοπλισμού σε όλες τις εκδόσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!