Pole position ο Μπερντ, νίκη ο ντι Γκράσι

Νίκος Τσιώκος
Pole position ο Μπερντ, νίκη ο ντι Γκράσι
Ο Σαμ Μπερντ κατέκτησε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Παρισιού, ενώ ο Λούκας ντι Γκράσι πανηγύρισε τη νίκη στον έβδομο αγώνα της Formula E.

Στη Γαλλία και στο Παρίσι συνεχίστηκε η δράση της φετινής σεζόν της Formula E. Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Σαμ Μπερντ με εξαιρετικό τελευταίο γύρο κατέκτησε την τρίτη του pole position στη σεζόν όντας 3 δέκατα πιο γρήγορος από τον ομόσταυλό του, Ζαν Ερίκ Βερν.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Λούκας ντι Γκράσι, έμεινε τρίτος, με τους Στεφάν Σαραζάν και Νικολά Προστ να συμπληρώνουν την πεντάδα που προκρίθηκε στον τελικό. Όσον αφορά τον Μα Κινγκ Χουά, που έκανε ντεμπούτο, ήταν κοντά στη δέκατη θέση, όμως σχεδόν έκανε τετακέ και εκκίνησε από την 15η θέση.

Επικεφαλής και νίκη ο ντι Γκράσι

Στον αγώνα ο ντι Γκράσι πέρασε μπροστά στην εκκίνηση και έμεινε στην κορυφή, με εξαίρεση το πιτ στοπ του, μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας για να πανηγυρίσει την τρίτη νίκη του στη σεζόν και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεύτερος τερμάτισε ο Βερν, αφού ο Μπερντ έκανε κακή εκκίνηση και εν συνεχεία έκανε λάθος όντας υπό πίεση από τον Σεμπάστιαν Μπουέμι.

Ο Ελβετός έκανε εξαιρετικό αγώνα και είδε την καρό σημαία από την τρίτη θέση πίσω από τον Βερν. Σειρά πήραν οι Προστ, Σαραζάν, Ρόμπιν Φρινς, Αντόνιο Φέλιξ ντα Κόστα, Μπρούνο Σένα, με τον Ντάνιελ Αμπτ να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Από τη μεριά του, εκ νέου ατύχημα είχε ο Μα Κινγκ Χουά, το οποίο αυτή τη φορά ήταν πιο σοβαρό, με τον Κινέζο να βγαίνει άθικτος από το μονοθέσιό του και να προκαλεί την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τον αγώνα παρακολούθησαν 20 χιλιάδες θεατές, στους οποίους συμπεριλήφθηκε και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, καθώς και η δήμαρχος του Παρισιού, Ρασίντα Ντάτι. Έτσι, άπαντες ανανεώσαν το ραντεβού τους για το ιΠρι του Βερολίνου, το οποίο θα λάβει χώρα στις 21 Μαΐου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!