Με 82 πληρώματα το Ράλι Ακρόπολις

Με 82 πληρώματα το Ράλι Ακρόπολις

Με 82 πληρώματα θα διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, με την τελετή εκκίνησης να ορίζεται για τις 6 Μαΐου μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Με 82 πληρώματα το Ράλι Ακρόπολις

Διαφορετικό θα είναι το φετινό Ράλι Ακρόπολις, αφού επέστρεψε στη Φθιώτιδα για το 2016. Μάλιστα, η τελετή εκκίνησης θα δοθεί στις Θερμοπύλες μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα στις 6 Μαΐου για να τρέξουν οι συμμετέχοντες στις περίφημες ειδικές της Φθιώτιδας, όπως το Ρεγγίνι και πολλές άλλες.

Στο «Ράλι των Θεών», λοιπόν, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Λάμπρου Αθανασούλα, Θέμη Χαλκιά, Κωνσταντίνου Χαλιβελάκη, καθώς και η επιστροφή του «Ιαβέρη Junior» από τους Έλληνες, ενώ από τους ξένους οι διεκδικητές του τίτλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, Καγετάν Καγετάνοβιστς και Αλεξέι Λουκιάνουκ.

Συνολικά, θα λάβουν μέρος 82 πληρώματα, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Παρασκευή (22/4). Τέλος, να σημειώσουμε ότι εκτός από το ERC, το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χώρας μας παγκοσμίως προσμετρά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι με κάθε ημέρα να είναι και ξεχωριστός αγώνας.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου των διοργανωτών

Οι κορυφαίοι είναι εδώ!

Με 82 πληρώματα να παίρνουν εκκίνηση από το μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες θα ξεκινήσει σε δύο εβδομάδες το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016. Οι συμμετοχές αριθμητικά ξεπερνούν κάθε πρόσφατο προηγούμενο, με 35 πληρώματα να αγωνίζονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ και 47 για το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ειδικότερα, κάνοντας λόγο για το ευρωπαϊκό σκέλος του αγώνα, οι διεθνείς συμμετοχές αγγίζουν τις 29, αριθμός διπλάσιος του περυσινού, την ίδια ώρα που στα χώματα της Στερεάς Ελλάδας θα βρεθούν όλοι οι πρωταγωνιστές του θεσμού. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι διεκδικητές του τίτλου, Kajetan Kajetanowicz και Alexey Lukyanuk, αμφότεροι με Ford Fiesta R5, αλλά και όλοι όσοι ακολουθούν ολόκληρο το Πρωτάθλημα.

Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι βρεθούν στα βουνά της ευρύτερης περιοχής τις ημέρες του αγώνα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά 12 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5. Ιδιαίτερα σημαντική από ελληνικής πλευράς είναι η παρουσία των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου με το Skoda Fabia R5, οι οποίοι και θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τη νίκη σε επίπεδο Γενικής, κάτι που είχαν επιχειρήσει και πέρυσι, τερματίζοντας εντέλει στην 3η θέση και πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που σαφέστατα κέρδισε τις εντυπώσεις.

Φυσικά, εθνικό ενδιαφέρον θα υπάρχει και στην κατηγορία ERC-2, με τους διεκδικητές του ευρωπαϊκού στέμματος, Chuchala-Dymurski, Scattolon-Zanini και Alonso-Monasterolo να έχουν να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ελληνικούς συνδυασμούς με κατασκευές ικανές για το καλύτερο. Τέτοιοι είναι οι «Ιαβέρης Jr»-Σπύρος Κολτσίδας, που επιστρέφουν ύστερα από έντεκα χρόνια στην αγωνιστική δράση με ένα Mitsubishi Lancer EVO IX, οι Θέμης Χαλκιάς-Κώστας Σούκουλης με το Subaru Impreza STi, αλλά και οι Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης-Μάριος Τσαούσογλου με ακόμα ένα Lancer ένατης γενιάς.

Το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις, όμως, προσμετρά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με κάθε ημέρα του να βαθμολογείται ξεχωριστά, και με όσους αγωνιστούν και στις δύο να έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν το καλύτερο από τα δύο αποτελέσματα. Συνολικά 47 πληρώματα θα βρεθούν στη ράμπα της αφετηρίας, με τα 4 από αυτά να εκκινούν μόνο την πρώτη ημέρα, τα 10 μόνο τη δεύτερη, και τα 33 και στα δύο σκέλη. Ανάμεσα σε αυτούς, φιγουράρουν όλα τα κορυφαία ονόματα των ελληνικών αγώνων και οι διεκδικητές του τίτλου, όπως οι Γιώργος Φιλιππίδης-Λεωνίδας Μαχαίρας και οι Βασίλης Βελάνης-Γιάννης Βελάνης, αμφότεροι με Mitsubishi Lancer EVO IX.

Ραντεβού στις 6 Μαΐου στη Στερεά Ελλάδα, λοιπόν, με τους πρώτους αγωνιστικούς ήχους να ακούγονται στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας στις 8:30 το πρωί, με την έναρξη των ελεύθερων δοκιμαστικών (11:23 Κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή) και την Τελετή Εκκίνησης στις 18:30 στις Θερμοπύλες.

Best of internet