Το «πράσινο» πρόσωπο της Ford

Gazzetta team
Το «πράσινο» πρόσωπο της Ford
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γης, η Ford μας υπενθυμίζει ότι η ανακύκλωση αλουμινίου είναι μια από τις κυριότερες πολιτικές που ακολουθούν τα εργοστάσιά της.

Η ιδέα της ανακύκλωσης υποστηρίζει πως τίποτα δεν πάει χαμένο, με τη Ford να προσυπογράφει και να χρησιμοποιεί αυτή την τακτική στα εργοστάσιά της. Συγκεκριμένα, η μπλε οβάλ εταιρεία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γης που είναι σήμερα (22/4), ανακοίνωσε ότι μόνο στη μονάδα παραγωγής του Μίσιγκαν, ανακυκλώνονται περίπου 9 εκατομμύρια κιλά αλουμινίου το μήνα!

Όπως η ίδια ισχυρίζεται, η ποσότητα αυτή αρκεί ώστε να κατασκευάσει περισσότερα από 30.000 F-150, το μεγάλο Pick-Up μοντέλο της! Ωστόσο, η Ford παραδέχεται ότι η διαδικασία είναι κάπως περίπλοκη, καθώς το αλουμίνιο σαν υλικό δεν αντιδρά στο μαγνήτη και δεν είναι εύκολο να συλλεχθεί. Επίσης, ένα ακόμη όφελος που υπάρχει από τη συγκεκριμένη τακτική είναι ότι έτσι το υλικό γίνεται πιο προσιτό καθώς μειώνεται το κόστος, οπότε είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιηθεί περισσότερο αλουμίνιο στα αμαξώματα, καθώς αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως το χαμηλότερο βάρος που εξασφαλίζει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!