Ουγγαρία... 2026 στη Formula1

Ουγγαρία... 2026 στη Formula1

Μέχρι το 2026 θα φιλοξενεί Γκραν Πρι της Formula1 η Ουγγαρία, αφού επεκτάθηκε το τωρινό συμβόλαιο , που ίσχυε μέχρι το 2021.

Ουγγαρία... 2026 στη Formula1

Την επέκταση του τωρινού συμβολαίου συμφώνησαν Ουγγαρία και διοίκηση της Formula1. Αυτό είχε, ήδη, επεκταθεί πριν από τρία χρόνια μέχρι και το 2021, όμως οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για πέντε ακόμη χρόνια. Έτσι, το Ουγγαρόρινγκ θα φιλοξενεί την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μέχρι και το 2026 εξασφαλίζοντας το μέλλον της για την επόμενη δεκαετία.

Την είδηση επιβεβαίωσαν τόσο ο Μπέρνι Έκλεστοουν με δηλώσεις του στο Autosport, όσο και ο Υπουργός Εθνικής Ανάπτυξης της Ουγγαρίας, Μίκλος Σέσζτακ. «Ναι, έχουμε νέα συμφωνία. Κάνουν καλή δουλειά, είναι καλό για τη χώρα, για μας και είμαι πολύ-πολύ χαρούμενος που παραμένουμε στην Ουγγαρία», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα του σπορ.

«Μπορώ να σας πω ότι θα διοργανώνουμε τον αγώνα μας στην F1 για πέντε ακόμη χρόνια. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μετά το Γκραν Πρι όλοι φαίνονταν ικανοποιημένοι και έλεγαν ότι πέρασαν καλά, ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερες βελτιώσεις.

Μπορώ να αποκαλύψω ότι το μπάτζετ του 2017 θα φέρει ουσιώδεις πόρους, που προορίζονται για την εξέλιξη της πίστας. Αυτό επειδή κάθε χρόνο ο αγώνας είναι από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα της χώρας μας. Γι' αυτό η κυβέρνηση της Ουγγαρίας δεσμεύεται για μία καλή ποιοτικά πίστα, όπως το Ουγγαρόρινγκ», είπε, από τη μεριά του, ο Σέσζτακ.

Best of internet