Αισιοδοξία για Μόντσα

Gazzetta team
Αισιοδοξία για Μόντσα
Το μέλλον της Μόντσα στη Formula1 παραμένει αμφίβολο, ωστόσο ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση και θα ανανεωθεί το συμβόλαιο.

Το 2016 είναι η τελευταία χρονιά του συμβολαίου της Μόντσα με τη Formula1, που κινδυνεύει να χάσει μία ιστορική και θρυλική πίστα. Εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχουν φήμες, σενάρια, συζητήσεις, όμως όχι συμφωνία, τη στιγμή που άλλα σιρκουί ανανεώνουν πριν καν λήξει το συμβόλαιο.

Μέχρι τώρα οι εξελίξεις δεν είναι υπέρ των διοργανωτών του Γκραν Πρι Ιταλίας, αφού και ο Μπέρνι Έκλεστοουν σκέφτεται ένα ενδεχόμενο να μη συμπεριληφθεί η Μόντσα στο καλεντάρι από την επόμενη χρονιά.

«Η Μόντσα έχει συμβόλαιο για τη φετινή χρονιά και αποτελεί ερωτηματικό για την επόμενη. Δε νομίζω ότι πρέπει να έχουμε Ιταλικό Γκραν Πρι», είπε ο ισχυρός άνδρας του σπορ σε συνέντευξή του στην Daily Mail τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης, Ρομπέρτο Σαναγκάτι, είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η... χρυσή τομή και η Μόντσα θα παραμείνει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Είμαι σίγουρος ότι ο αγώνας του επόμενου Σεπτεμβρίου δε θα είναι ο τελευταίος της Μόντσα στη Formula1.

Το τωρινό συμβόλαιο λήγει το 2016 και υπάρχει συνεχής διαπραγμάτευση πολύ καιρό, αλλά είμαι βέβαιος πως θα ανανεωθεί η συμφωνία επειδή η Formula1 δεν μπορεί να φανταστεί έναν κόσμο χωρίς τοποθεσίες όπως το Μόντε Κάρλο, το Σίλβερστοουν και η Μόντσα.

Είναι και οι τρεις ιστορικές πίστες. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Δε βλέπω την F1 χωρίς τη Μόντσα», δήλωσε ο Σαναγκάτι στην ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport. Πάντως, για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, η F1 θα είναι πιο... φτωχή χωρίς τον «Ναό της Ταχύτητας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!