Αλόνσο: «Ακόμα μπορώ να κερδίσω»

Gazzetta team
Αλόνσο: «Ακόμα μπορώ να κερδίσω»
Ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει ότι έχει ακόμα τις ικανότητες να πανηγυρίσει μία νίκη, ενώ δηλώνει χαρούμενος με τις επιλογές που έχει κάνει στην καριέρα του.

Μπορεί να έχει να πανηγυρίσει νίκη από την Ισπανία το 2013 και αυτή τη στιγμή να μην είναι σε θέση να το πράξει, αφού το μονοθέσιο της McLaren δεν του το επιτρέπει, όμως ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει ότι έχει ακόμα τις ικανότητες να ανέβει ξανά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. «Πάντα νιώθω αισιόδοξος ότι μπορώ να κερδίσω τον οποιοδήποτε.

Δεν πιστεύω ότι είμαι καλύτερος από οποιονδήποτε στις κατατακτήριες δοκιμές, σε βροχερές και στεγνές συθήκες, στον αγώνα, αλλά αν με βάλεις στο ίδιο μονοθέσιο την ίδια στιγμή στην ίδια πίστα με οποιονδήποτε, τότε θα τον νικήσω. Ίσως να μην είμαι ο καλύτερος σε όλους τους τομείς, όμως θα τους κερδίσω», είπε ο Ισπανός στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky, απ' όπου μεταδίδεται αποκλειστικά η Formula1 μέσω του Sky Sports.

Άλλωστε, δήλωσε χαρούμενος με τα όσα έχει τώρα και με τις επιλογές που έχει κάνει. «Ποτέ δε μετανιώνω για ό,τι κάνω. Μαθαίνεις με αυτά, μεγαλώνεις με αυτά και πιστεύω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή που έκανα όλες τις επιλογές. Αφού τα έχεις ξεκαθαρίσει και είσαι χαρούμενος με τον εαυτό σου, δεν έχει νόημα να τα βλέπεις αργότερα, γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις. Είμαι χαρούμενος με όλα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη χαμένη ευκαιρία της Κίνας, όπου η μη ύπαρξη κόκκινη σημαία θα μπορούσε να φέρει τουλάχιστον ένα μονοθέσιο της ομάδας του Γουόκινγκ στην τρίτη περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών.

«Τώρα που το μονοθέσιο είναι ανταγωνιστικό για πρόκριση ακόμα και στο Q3, όταν έχεις αυτή την ευκαιρία και τη χάνεις εξαιτίας μίας κόκκινης σημαίας, είσαι πολύ απογοητευμένος επειδή δεν ξέρεις πότε θα εμφναιστεί ξανά αυτή η ευκαιρία».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!