Στο Ακρόπολις επιστρέφει ο Ιαβέρης Junior

Gazzetta team
Στο Ακρόπολις επιστρέφει ο Ιαβέρης Junior
Ο δημοφιλής οδηγός, με ένα Mitsubishi Lancer EVO IX και συνοδηγό τον Σπύρο Κολτσίδα, θα συμμετέχει μετά από χρόνια στον εθνικό μας αγώνα.

Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία σε αγώνες, ο Ιαβέρης Junior (Κωνσταντίνος Μαρκουΐζος), επιστρέφει στη δράση συμμετέχοντας στο Seajets Ράλι Ακρόπολις 2016, που θα διεξαχθεί στις 6-8 Μαΐου με επίκεντρο την Λαμία, έχοντας την χορηγική υποστήριξη των εταιρειών Cosmote, Nobacco και Valvoline.

Το όνομα Ιαβέρης είναι συνδεδεμένο στη συνείδηση των φιλάθλων με το Ράλι Ακρόπολις χάρη στη συμμετοχή και τις κορυφαίες επιδόσεις που σημείωνε ο Ιαβέρης (Τάσος Μαρκουΐζος, πατέρας του σημερινού πρωταθλητή), στα τέλη της δεκαετίας του '70.

Ο Ιαβέρης Junior, υπήρξε στο παρελθόν πρωταθλητής της κατηγορίας F3 για τις χρονιές 2002, 2003, 2004 και 2005 και μαζί με τον Σπύρο Κολτσίδα θα βρίσκονται στην κατάταξη του αγώνα στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, διεκδικώντας τη διάκριση απέναντι στους κορυφαίους Ευρωπαίους οδηγούς στην κατηγορία ERC2, δηλαδή για αυτοκίνητα της Κατηγορίας Ν, όπως τη γνωρίζαμε κατά το παρελθόν.

Παρά την μάχη που δίνει ο Κωνσταντίνος με την ασθένειά του, καθώς είναι νεφροπαθής τελικού σταδίου, κυνήγησε μέχρι τέλους το όνειρό του, που ήταν η επιστροφή του και η συμμετοχή σε έναν κορυφαίο αγώνα, όπως το Ράλι Ακρόπολις.

Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Η συμμετοχή στο Seajets Ράλι Ακρόπολις 2016 ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου, που συνεχίζεται, με έκανε να αναθεωρήσω την οπτική μου σε πολλά, μεταξύ των οποίων ήταν και η προσέγγισή μου στο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπου βρίσκομαι από πολύ νεαρή ηλικία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, στόχος μας με τον Σπύρο είναι να εξοικειωθούμε με το αυτοκίνητο και μετά από κάθε ειδική διαδρομή να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας, με στόχο τον τερματισμό. Η πρώτη μου επαφή με αυτοκίνητο ήταν εξαιρετική, αφού η ομάδα του Λευτέρη Σωτήρχου έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο στήσιμο και μέχρι τον αγώνα θα κάνουμε ακόμη 100 χιλιόμετρα δοκιμών. Ευχαριστώ πολύ τους Χορηγούς μας Cosmote, Valvoline και Nobacco δίχως την συμβολή των οποίων η επιστροφή μου στους αγώνες δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Ραντεβού στη Λαμία, στις 6-8 Μαΐου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!