Πρωταγωνιστής ο Λορένθο

Gazzetta team
Πρωταγωνιστής ο Λορένθο
Στην κορυφή της δημοσιότητας αλλά και της αγωνιστικής δράσης, ο Ισπανός της Yamaha έδειξε ποιος θα πρωταγωνιστήσει στο GP της χώρας του.

Κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο των δοκιμαστικών, τόσο ο Λορένθο όσο και η Yamaha δείχνουν ότι επιζητούν τη νίκη στην Ισπανία. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έχει μονοπωλήσει τα φώτα της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες λόγω του «χρυσού» συμβολαίου του με την Ducati, που ξεκινά το 2017, δεν ξεχνά όμως ότι πρέπει να υπερασπίσει τον τίτλο του.

Με εμβόλιμη τη Ducati του Μπαρμπέρα, που εξέπληξε με το το χρόνο και το ρυθμό του, τον τρίτο χρόνο στο FP1 πραγματοποίησε ο Ρόσι με τη δεύτερη Yamaha και διαφορά 4 εκατοστών. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της πρώτης αυτής περιόδου δοκιμών Ρόσι και Μπαρμπέρα ήταν εμπρός, μια τελευταία όμως έξοδος του Λορένθο ξεκαθάρισε το τοπίο. Μάλιστα η επιτυχία του Μπαρμπέρα είναι ακόμα πιο σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι η επόμενη Ducati στην κατάταξη των χρόνων ήταν μόλις 8η, αυτή του Ερνάντεζ.

Ακολούθησαν Πεντρόζα και Μάρκεζ με τις δύο Honda, οι οποίες έχουν δεχτεί κάποιες αεροδυναμικές βελτιώσεις που δοοκιμάζουν, ενώ ο συνήθης ύποπτος Βινιάλες με την Suzuki είχε τον έκτο χρόνο, μόλις 6 εκατοστά πίσω από τον Λορένθο. Από τα επίσημα Ducati μόνο αυτό του Ντόβι κατάφερε να κάνει χρόνο μέσα στη δεκάδα, αλλά αρκετά μακριά από την κορυφή, με διαφορά άνω του 1 δευτερολέπτου.

Αποτελέσματα FP1, GP Ισπανίας

  1. Λορένθο Yamaha 1:40.270
  2. Μπαρμπέρα Ducati +0.257
  3. Ρόσι Yamaha +0.406
  4. Πεντρόζα Honda +0.553
  5. Μάρκεζ Honda +0.568
  6. Βινιάλες Suzuki +0.65
  7. Εσπαργκαρό Suzuki +0.725
  8. Ερνάντεζ Ducati +0.938
  9. Ντοβιτσιόζο Ducati +1.110
  10. Κράτσλοου Honda +1.196

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!