Ποιό τέρας θα κυκλοφορεί ελεύθερο; (video)

Gazzetta team
Ποιό τέρας θα κυκλοφορεί ελεύθερο; (video)
Μόλις 24 Aston Martin Vulcan 820 ίππων υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, κλεισμένες στην πίστα. Τώρα όμως, θα μπορούν να πάρουν τους δρόμους.

Η Aston Martin Vulcan ανήκει σε αυτή τη σπάνια συνομοταξία αυτοκινήτων που τοποθετούνται ανάμεσα στα καθαρόαιμα αγωνιστικά αυτοκίνητα πίστας και στα super cars παραγωγής, όπως η Ferrari FXX και η McLaren P1 GTR. Κατασκευασμένα για χρήση μόνο σε πίστα, αφορούν ελάχιστους τυχερούς που έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν περίπου 2.000.000€ για να τα αποκτήσουν. Κατασκευασμένη από ίνες άνθρακα, με κινητήρα 7.0 λίτρων V12 ατμοσφαιρικής τροφοδοσίας που αποδίδει 820 ίππους, κιβώτιο 7 σχέσεων και κίνηση στους πίσω τροχούς, η Vulcan εκτελεί την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δλ. και η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Φυσικά διαθέτει κεραμικούς δίσκους στα φρένα και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, για να προσαρμόζεται ιδανικά σε κάθε πίστα.

Μέχρι σήμερα η Aston Martin έχει πωλήσει τις 22 από τις 24 Vulcan που είχε προγραμματίσει να δημιουργήσει συνολικά, ωστόσο οι πελάτες της φαίνεται ότι εξέφρασαν τη διάθεση να μην χρησιμοποιούν το εντυπωσιακό μοντέλο μόνο στην πίστα. Έτσι, η βρετανική εταιρεία RML, αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες από το νόμο τροποποιήσει στο αυτοκίνητο ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά στο δρόμο και παράλληλα να εκδώσει ατομικά δελτία συμμόρφωσης σε όσες χώρες δίνουν αυτή τη δυνατότητα, όπως η Βρετανία, η Ιταλία, η Γερμανία και άλλες.

Η Aston Martin δηλώνει ότι παρότι η ίδια δεν έχει καμία συμβολή σε αυτό το εγχείρημα, δεν έχει και πρόβλημα με την μετατροπή, η οποία ωστόσο δεν θα είναι καθόλου φτηνή υπόθεση, καθώς θα πρέπει να γίνουν επεμβάσεις στον κινητήρα –για τήρηση των προδιαγραφών ρύπων- στην ανάρτηση, στα ηλεκτρικά και στα φώτα και παράλληλα προσομοιώσεις δοκιμών πρόσκρουσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος θα είναι εξαψήφιο και πιθανότατα όχι κοντά στην πρώτη εκατοντάδα, οπότε οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που θέλουν να απολαμβάνουν το σπάνιο απόκτημά τους παντού και πάντα, θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!