Ποιοι ζητούν το κεφάλι του Εκλεστοουν;

Ποιοι ζητούν το κεφάλι του Εκλεστοουν;

Ποιοι ζητούν το κεφάλι του Εκλεστοουν;

Εντείνονται οι φήμες, ότι η Ferrari πρωτοστατεί σε μία κίνηση καθαίρεσης του Εκλεστοουν, ο οποίος ποντάρει στην έμμεση βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Θα καθαιρεθεί τελικά ο Μπέρνι Εκλεστοουν από την διοίκηση της εταιρείας CVV, που κατέχει τα δικαιώματα της Formula 1; Όλα δείχνουν, ότι ο 85χρονος Βρετανός βρίσκεται στο στόχαστρο ορισμένων μεγάλων ομάδων και κυρίως της Ferrari. Σύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος της Ferrari Σέρτζιο Μαρκιόνε, έχει ζητήσει –ως εκπρόσωπος και άλλων ομάδων- την απομάκρυνση του Εκλεστοουν από την κορυφή της CVV έως τα τέλη του έτους.

Οι…αντάρτες επιρρίπτουν ευθύνες στον ηλικιωμένο Άγγλο για το χάος των τελευταίων εβδομάδων, όσον αφορά στις κατατακτήριες δοκιμές, στα ελαστικά, στους κινητήρες, στους νέους κανονισμούς από το 2017, κλπ.

Ο Εκλεστοουν δεν μένει βέβαια με σταυρωμένα χέρια και απαντά δίνοντας βοήθεια στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ. Σε αυτήν έχουν προσφύγει οι Sauber και Force India, επειδή θεωρούν ότι η κατανομή των εσόδων γίνεται με αδιαφανή κριτήρια και ότι αδικούνται οι μικρές ομάδες. Ο Μπέρνι παραδέχθηκε μάλιστα δημόσια, ότι «τα ιδιαίτερα συμβόλαια με τις μεγάλες ομάδες ήταν ένα από τα χειρότερα λάθη μου».

Πρόκειται προφανώς για μια έμμεση απειλή προς τη Ferrari και τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες, ότι σε περίπτωση αποπομπής του θα βάλει πλάτες στην ΕΕ, ώστε να περικοπούν τα προνόμιά τους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα χάσουν οι ισχυρότερες ομάδες δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Best of internet