Στην τελική ευθεία το νέο Opel Insignia

Gazzetta team
Στην τελική ευθεία το νέο Opel Insignia
Η δεύτερη γενιά του Opel Insignia εντοπίστηκε στο Nurburgring να δοκιμάζεται πυρετωδώς, ώστε να προλάβει να είναι έτοιμη μέχρι τον Οκτώβρη, όπου και θα παρουσιαστεί.

Το Opel Insignia έχει φτάσει πλέον σε ηλικία... συνταξιοδότησης και η δεύτερη γενιά του, είναι προ των πυλών. Το αυτοκίνητο δοκιμάζεται στην περίφημη πίστα του Nurburgring και παρά το γεγονός ότι είναι βαριά καμουφλαρισμένο, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι θα κινηθεί στα σχεδιαστικά μονοπάτια που χάραξε το νέο Astra.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το νέο Insignia θα κερδίσει ακόμη περισσότερους πόντους μήκους με προφανή πλεονεκτήματα σε ο,τι έχει να κάνει με τους διαθέσιμους χώρους και το πορτμπαγκάζ, όμως θα «αδυνατίσει» κατά περίπου 200 κιλά συγκριτικά με το απερχόμενο, όπως έγινε και με το Astra. Οπότε, η κατανάλωση και οι ρύποι θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα και οι επιδόσεις, σε ανώτερα.

Κάτω από το καπό αναμένεται ότι θα φορέσει σύγχρονα μοτέρ, μεταξύ των οποίων ο τρικύλινδρος χιλιάρης βενζίνης -με αυξημένη ενδεχομένως ιπποδύναμη- και ο νέος 1.6 CDTi πετρελαίου σε έκδοση με δύο τούρμπο και απόδοση 160 ίππων! Αναφορικά με το OPC, λέγεται ότι θα εφοδιαστεί με ένα μοτέρ -ενδεχομένως V6 και σε αυτή τη γενιά- με την ισχύ όμως να εκτοξεύεται γύρω από τη σφαίρα των 400 ίππων!

Στον τομέα της μετάδοσης, θα συναντήσουμε χειροκίνητα και αυτόματα κιβώτια, ενώ επίσης περιμένουμε ότι θα υπάρχουν τόσο προσθιοκίνητες, όσο και τετρακίνητες εκδόσεις. Τα high-tech συστήματα βέβαια δεν θα λείψουν, με μερικά στοιχεία που μάλλον θα δούμε να είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το αναβαθμισμένο σύστημα IntelliLink -στα πρότυπα του Astra- το έγχρωμο Head-Up Display, το νέο σύστημα OnStar της Opel και -προαιρετικά- καθίσματα με λειτουργία μασάζ. Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού, τον ερχόμενο Οκτώβρη.

*H κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι ψηφιακά επεξεργασμένη (Rendering) και όχι κάποια επίσημη του νέου μοντέλου. Παρακάτω ακολουθούν οι φωτογραφίες του νέου Insignia, που είναι ακόμη σε φάση εξέλιξης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!