Η κλοπή αυτοκινήτων έγινε... παιχνίδι; (video)

Gazzetta team
Η κλοπή αυτοκινήτων έγινε... παιχνίδι; (video)
Η λέσχη ADAC μέσα από ένα πείραμά της, μας δείχνει αν τα νέα συστήματα εκκίνησης χωρίς κλειδί μπορούν να αντισταθούν ή «παραδίνονται» αμέσως στον επίδοξο κλέφτη.

Τα συστήματα εκκίνησης χωρίς κλειδί είναι κάτι που συνηθίζεται αρκετά στα νέα αυτοκίνητα, τι γίνεται όμως όταν το όχημά μας μπει στο... μάτι κάποιου κλέφτη; Η λέσχη ADAC δοκίμασε να μας δώσει μια απάντηση, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το εν λόγω σύστημα, χρησιμοποιεί έναν πομπό που εκπέμπει ένα μοναδικό σήμα και όταν ο οδηγός φτάσει κοντά στο αυτοκίνητο, μπορεί να το ανοίξει χωρίς να χρειαστεί να βγάλει από την τσέπη του το «κλειδί».

Στη δοκιμή, ο κλέφτης κάθισε λίγο δίπλα από το όχημα και κρατούσε μια συσκευή που έκανε πιο ισχυρό το σήμα του πομπού, καθώς αυτός βρισκόταν πίσω από το παράθυρο και στο δεύτερο παράδειγμα, στο τραπέζι της καφετέριας. Φυσικά για ευνόητους λόγους, η λέσχη δεν έδωσε στη δημοσιότητα την ακριβή διαδικασία που ακολούθησε ώστε να αξιοποιήσει τον κωδικό που έλαβε από το κλειδί-πομπό. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στην έρευνα συμμετείχαν διάφορα μοντέλα από πολλές μάρκες και διαφορετικές κατηγορίες τιμής! Δείτε το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!