Στοχεύει στην ηλεκτροκίνηση η Volvo

Gazzetta team
Στοχεύει στην ηλεκτροκίνηση η Volvo
Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία έχει στρέψει την προσοχή της στα οχήματα μηδενικών ρύπων χωρίς η Volvo να είναι εξαίρεση, καθώς και εκείνη ετοιμάζει τη δική της πρόταση.

Με τον ανταγωνισμό στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι πλέον μεγάλος, η Volvo θέλει να διεκδικήσει ένα κομμάτι από την πίτα και μέσα στα επόμενα χρόνια, θα δούμε την πρότασή της. Η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει μέχρι το 2019 να έχει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της, ενώ ο κύριός της στόχος είναι μέχρι το 2025, να έχει καταφέρει να πουλήσει συνολικά ένα εκατομμύριο φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα. Αυτό θα επιτευχθεί με την προσθήκη τουλάχιστον δύο ακόμη υβριδικών, ώστε να πλαισιώνουν το νέο ηλεκτρικό.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Volvo, δήλωσε: «Ο στόχος μας είναι επίτηδες τόσο αισιόδοξος. Σίγουρα θα είναι μια πρόκληση, όμως η Volvo θέλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της στροφής προς την ηλεκτροκίνηση». Η Σουηδική εταιρεία πάντως δείχνει ότι ήδη δημιουργεί τις κατάλληλες βάσεις, ώστε να μπορέσει να επιτύχει το σχέδιό της. Συγκεκριμένα, έχει εξελίξει δύο νέα πατώματα για τα μοντέλα της, το Scalable Product Architecture (SPA) και to Compact Modular Architecture (CMA), η πρώτη για μεγαλύτερα και η δεύτερη για μικρότερα οχήματα. Το πιο σημαντικό στοιχείο τους είναι ότι είναι ικανά να υποστηρίξουν υβριδικές εκδόσεις, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικές!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!