Ποιός είναι ο καλύτερος πελάτης της Tesla;

Gazzetta team
Ποιός είναι ο καλύτερος πελάτης της Tesla;
Όσο και αν φαίνεται απίθανο, η Ford αγόρασε με «καπέλο» 50.000€ ένα Tesla Model X για να το παραλάβει άμεσα. Το γιατί, στις γραμμές που ακολουθούν.

Όχι, η Ford δεν βάλθηκε να βάλει πλάτη στην κερδοφορία της Tesla. Η αγορά του νεότερου μοντέλου και πρώτου SUV στη γκάμα της, του Model X, έχει διαφορετική, πιο λογική εξήγηση, την οποία έδωσε η ίδια η Ford σε επίσημη ανακοίνωσή της προς το Bloomberg: «Είναι κοινή πρακτική στο χώρο της βιομηχανίας αυτοκινήτου να αγοράζονται ανταγωνιστικά μοντέλα αμέσως μόλις κυκλοφορήσουν, για λόγους παρακολούθησης του ανταγωνισμού και αξιολόγησής του».

Πως όμως «βάζεις στο χέρι» ένα μοντέλο με μεγάλη λίστα αναμονής και παίρνεις μόλις το 64o που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής; Εύκολα αλλά ακριβά είναι η απάντηση. Βρίσκεις έναν έμπορο αυτοκινήτων όπως τον Γουέιν Σκάιλς από τη Καλιφόρνια, που ήταν αρκετά διορατικός ώστε να έχει παραγγείλει από τους πρώτους ένα Tesla Model X P90D, για να το πουλήσει στη συνέχεια σε κάποιον ανυπόμονο πελάτη με το σχετικό κέρδος. Του καταβάλεις ένα «καπέλο» 50.000€, λίγο μεγαλύτερο από 1/3 της τιμής καταλόγου, και είναι στη διάθεσή σου.

Ακριβώς αυτό το δρόμο ακολούθησε και η Ford, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι η Tesla δεν είναι πλέον ο niche, ο περιθωριακός κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά ένας πολύ υπολογίσιμος ανταγωνιστής που πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Άλλωστε, οι παραγγελίες του νέου της μοντέλου με το όνομα Model 3, ενός συμπαγούς σεντάν που μόλις ανακοινώθηκε και θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2017, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καθώς σε μόλις μια εβδομάδα ξεπέρασαν τις 250.000. Με καταβολή μάλιστα καπάρου της τάξης των 1.000$. Είπατε κάτι;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!