Πόσο απέχει η Ferrari από τη Mercedes;

Gazzetta team
Πόσο απέχει η Ferrari από τη Mercedes;
Ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε υποστηρίζει ότι η απόσταση που χωρίζει την ομάδα του από αυτή της Mercedes είναι μόλις 1/10 του δευτερολέπτου.

Η παρά λίγο κατάκτηση της pole position από την Ferrari στον αγώνα της Κίνας αναζωπύρωσε τις συζητήσεις για τη διαφορά της δυναμικότητας των κορυφαίων μονοθέσιων. Σχετικά, ο υπεύθυνος της ομάδας της Ferrari δήλωσε:

«Στις κατατακτήριες της Κίνας είμαστε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, 1/10 πιο αργοί από τις Mercedes. Ωστόσο, αυτή η διαφορά με μια μικρή πίεση εκ μέρους των οδηγών, θα μπορούσε να μηδενιστεί. Αυτό προσπαθήσαμε, αλλά κάναμε λάθος και δεν τα καταφέραμε. Στον αγώνα όμως τα πήγαμε πολύ καλά».

Μιλώντας σχετικά με τον αγώνα της Κίνας, ο Αριβαμπένε δεν παράλειψε να εξάρει την κίνηση του Φέτελ να περάσει δύο μονοθέσια κατά την είσοδό τους στα πιτ, λέγοντας:

«Η κίνηση του Φέτελ να περάσει δύο αυτοκίνητα κατά την είσοδό του στα πιτ, αποδεικνύει περίτρανα γιατί ο μισθός του είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν του Κάρλος Σάινθ».

Τι νέο θα φέρει όμως η Ferrari στον αγώνα της Ρωσίας, που ξεκινά στις 29 Απριλίου, ώστε να μειώσει την απόσταση που τη χωρίζει από τη Mercedes; Ο Αριβαμπένε δεν κρύβει τα χαρτιά του και αποκαλύπτει πως τίποτα το ιδιαίτερο δεν θα αλλάξει στο Σότσι.

«Το μονοθέσιο είναι εξαιρετικό. Στην αρχή της χρονιάς είχαμε κάνει μια επιλογή να προκρίνουμε την απόδοση έναντι της αξιοπιστίας και αυτό το πληρώσαμε τόσο στην Αυστραλία, όσο και στο Μπαχρέιν. Στην Κίνα δεν είχαμε κανένα θέμα και φαίνεται ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε κάποια tokens στην πορεία, ωστόσο δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε άλματα. Προχωράμε με μικρά βήματα εξέλιξης για να μην διαταράξουμε την ισορροπία του μονοθέσιου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!