Το θυμάστε το Koleos; (video)

Gazzetta team
Το θυμάστε το Koleos; (video)
To κορυφαίο SUV της Renault αφήνει πίσω το αδιάφορο παρελθόν του και επανασυστήνεται δυναμικά, στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου στις 25 Απριλίου.

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η παρουσίαση νέων μοντέλων από τη γαλλική εταιρεία και αυτή τη φορά σειρά είχε το κορυφαίο της SUV, που τοποθετείται στη μεσαία κατηγορία, μια πάνω από το Kadjar και διατηρεί το πάλαι ποτέ όνομα Koleos. Βασισμένο στο πασίγνωστο Nissan X-Trail, το Koleos θα έχει μήκος λίγο πάνω από τα 4,6 μέτρα και φυσικά οι κινητήρες του θα είναι οι γνωστοί βενζίνης και diesel που κινούν και το ιαπωνικό SUV. Το πιο πιθανό είναι να διατίθεται τόσο σε πενταθέσια όσο και σε εφταθέσια διαμόρφωση, ενώ η Renault υπόσχεται κορυφαίους χώρους για την κατηγορία, άνεση και οδική συμπεριφορά.

Το νέο Koleos θα έχει παγκόσμιο χαρακτήρα καθώς θα κατασκευάζεται τόσο στην Κίνα, όπου και θα κάνει το ντεμπούτο του, όσο και στην Ευρώπη και θα πωλείται σε όλες τις αγορές που έχει παρουσία η Renault.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν δοθεί, καθώς ελάχιστες μέρες απομένουν ως την πλήρη αποκάλυψή του, ωστόσο η Renault βασίζει πολλά στη νέα γκάμα των SUV μοντέλων της, που πλέον ξεκινά με τα Captur και Kaptur –το δεύτερο για τη ρωσική αγορά- Kadjar και κορυφώνεται με το Koleos. Τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, η κατηγορία των crossover αυτοκινήτων γνωρίζει μεγάλη άνθηση και η Renault έλειπε χρόνια από αυτή κατά το παρελθόν, ανέκαμψε όμως γρήγορα και υπολογίζει σε σημαντική αύξηση πωλήσεων με τη νέα της γκάμα. Γι’ αυτό το come back ποντάρει πολλά στην παρουσία της στην Κίνα, όπου ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα καινούριο εργοστάσιο στις αρχές του χρόνου, αυτό άλλωστε δείχνει και το λανσάρισμα του Koleos στο Πεκίνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!