To iCar έρχεται στην Ευρώπη

Gazzetta team
To iCar έρχεται στην Ευρώπη
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple στήνει ένα μυστικό εργαστήριο στο Βερολίνο, για την ανάπτυξη του αυτοκινήτου της, το οποίο θα κατασκευάζει η Steyer.

Παρά τη μεγάλη δημοσιότητα του προγράμματος Titan για την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου από τον κολοσσιαία εταιρεία πληροφορικής Apple, καμία επίσημη πληροφορία δεν έχει ακόμα διαρρεύσει. Τώρα, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung φέρνει στο προσκήνιο τις διεργασίες εκ μέρους της Apple για τη δημιουργία ενός μυστικού εργαστηρίου στην καρδιά του Βερολίνου στη Γερμανία.

Λίγα είναι γνωστά για το εργαστήριο, αλλά η εφημερίδα αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι, o αριθμός των οποίων ανέρχεται στα 15 έως 20 άτομα, αποτελούν την αφρόκρεμα των στελεχών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ονόματα δεν αναφέρονται, αλλά τονίζεται ότι η Apple στρατολογεί νέα σε ηλικία στελέχη με προοδευτική σκέψη, τα οποία έχουν την απαραίτητη εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία και προέρχονται από τους τομείς των πωλήσεων, της πληροφορικής και της μηχανολογίας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Apple θα συνεργαστεί με την αυστριακή Magna Steyr για να κατασκευάσει το πρώτο της αυτοκίνητο επί ευρωπαϊκού εδάφους. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή η Magna Steyr κατασκευάζει τα Mini Countryman και Paceman.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, καθώς η Apple δεν διαθέτει δίκτυο πωλήσεων, το πιο πιθανό είναι ότι το αυτοκίνητο που θα κατασκευάσει θα προσφέρεται μέσω διεθνών εταιρειών ενοικίασης ή car sharing. Το iCar, όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε το επικείμενο αυτοκίνητο της Apple, θα είναι σίγουρα ηλεκτρικό αλλά όχι πλήρως αυτόνομο στην κίνησή του, καθώς υπολογίζεται ότι έως το 2020 που θα παρουσιαστεί το μοντέλο, αυτή η τεχνολογία δεν θα είναι ώριμη. Ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης και ενσωμάτωσης του λογισμικού για πλήρως αυτόνομη λειτουργία.

Για μια ακόμα φορά, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν τύχει σχολιασμού από την Apple, που τηρεί σιγή ιχθύος σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το σχέδιο Titan για την ανάπτυξη του πρώτου της αυτοκινήτου. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι στη γωνία περιμένει το αντίπαλο δέος της πληροφορικής, η Google, αλλά και όλοι ανεξαιρέτως οι παραδοσιακοί κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!