Έτσι αρχίζει ο επόμενος αιώνας ζωής της BMW (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Έτσι αρχίζει ο επόμενος αιώνας ζωής της BMW (video)
Για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, η BMW παρουσιάζει την Σειρά 7 "The Next 100 Years" ώστε να μπει με το... δεξί στο νέο αιώνα.

Η BMW Σειρά 7 είναι -μέχρι στιγμής, τουλάχιστον- η ναυαρχίδα της εταιρείας, οπότε κρίθηκε ως το κατάλληλο μοντέλο ώστε να λανσαριστεί σε μια ειδική έκδοση, με περιορισμένα αντίτυπα. Το όνομά της είναι "BMW Individual 7 Series The Next 100 Years" και δεν είναι ακριβώς... σύντομο, όμως κρύβει μεγάλη ουσία. Μόλις 100 από αυτές θα περάσουν από τη γραμμή παραγωγής, με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα στο εξωτερικό του αμαξώματος, να είναι το ιδιαίτερο μπλε χρώμα που βλέπουμε και στις φωτογραφίες. Φυσικά οι ζάντες είναι και εκείνες νέες, με τη διάστασή τους να αγγίζουν τις 20 ίντσες και τα απαραίτητα μικρά σήματα που ολοκληρώνουν την εικόνα δεν θα μπορούσαν να λείπουν.

Στο εσωτερικό, το εξαιρετικής ποιότητας χειροποίητο δέρμα στο χρώμα του πάγου καλύπτει τη μεγαλύτερη επιφάνεια, ενώ δεν λείπουν μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία και μαύρα γυαλιστερά (piano black). Οι διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εκδόσεις της Σειράς 7 περιορίζονται στο "The Next 100 Years" που είναι κεντημένο στα προσκέφαλα και την επιγραφή αρίθμησης στην κεντρική κονσόλα. Οι κινητήρες που θα συνδυάζονται με τη συγκεκριμένη έκδοση είναι τρεις, δηλαδή ο 4.4 V8 με τους 450 ίππους, ο 6.6 V12 με τους 612 και η υβριδική έκδοση του μοντέλου, με τον τετρακύλινδρο δίλιτρο να πλαισιώνεται από έναν ηλεκτροκινητήρα και την συνδυασμένη απόδοσή τους να αγγίζει τα 326 άλογα. Όπως ήδη αναφέραμε, μόνο 100 τυχεροί θα καταφέρουν να την κάνουν δική τους (μόλις οι 5 θα διατεθούν στις ΗΠΑ) και μαζί με το αυτοκίνητο, ο αγοραστής θα πάρει δώρο μια πένα Montblanc for BMW, η οποία έχει λεπτομέρειες από το χρώμα του αυτοκινήτου και η μύτη της είναι από χρυσό, επιμεταλλωμένη με ρόδιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!