«Σπάει» τα ταμεία η Ford Mustang

Πέτρος Πιτσίνης
«Σπάει» τα ταμεία η Ford Mustang
Η νέα γενιά της Mustang αποδείχθηκε ότι έπεισε ιδιαίτερα το αγοραστικό κοινό, καθώς ήταν το πρώτο σε πωλήσεις σπορ μοντέλο στον κόσμο, για το έτος 2015!

Η «απόβαση» της Mustang στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες αγορές που η Ford δε τη διέθετε μέχρι πρότινος, φαίνεται ότι έκανε αίσθηση, καθώς ήταν το πρώτο σε πωλήσεις σπορ μοντέλο για το 2015, σύμφωνα με το IHS Automotive. Μάλιστα, ήταν το μόνο που κατάφερε να ξεπεράσει τις 100.000 μονάδες, με τους ακριβείς αριθμούς να δείχνουν 110.000 αυτοκίνητα για την κουπέ Mustang (Fastback) και 30.000 κάμπριο εκδόσεις. Τα στοιχεία για την Ευρώπη δείχνουν 16.600 παραγγελίες, με τις 4.700 να έχουν ήδη φτάσει στους νέους τους ιδιοκτήτες.

Κορυφαίες αγορές για τη Γηραιά Ήπειρο ήταν η Γαλλία και παραδόξως, η... Γερμανία, κάτι όχι και τόσο αναμενόμενο καθώς ο ανταγωνισμός από τα μοντέλα που κατασκευάζονται «εντός έδρας» είναι πολύ έντονος. Σε ο,τι έχει να κάνει με τους κινητήρες, ο κορυφαίος V8 των 5.0 λίτρων έχει την τιμητική του σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ από την άλλη, η «μικρή» EcoBoost βρήκε πρόσφορο έδαφος στην Κίνα. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, η νέα Mustang πούλησε 12.563 μονάδες το Μάρτιο μόνο, περισσότερες δηλαδή από ότι κατάφεραν να πετύχουν τα Chevrolet Camaro και Dodge Challenger μαζί, με την ίδια εικόνα να επικρατεί σε γενικές γραμμές και στον Καναδά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!