Ξεκίνησε η παραγωγή της Alfa Romeo Giulia

Πέτρος Πιτσίνης
Ξεκίνησε η παραγωγή της Alfa Romeo Giulia
Η πρώτη Giulia που κύλισε τις ρόδες της από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Κασίνο, που βρίσκεται κοντά στη Ρώμη της Ιταλίας, μοιάζει πως είναι πλέον γεγονός.

Η ημερομηνία 19/4 του 2016 θα είναι σημαδιακή στο εξής για την Alfa Romeo, καθώς τότε κατασκευάστηκε η πρώτη μονάδα της νέας Giulia. Το πρώτο μοντέλο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής είναι ντίζελ και το χρώμα του ονομάζεται "Stromboli Grey", ενώ εξοπλίζεται επίσης και με φώτα Xenon. Η είδηση μπορεί ακόμη να μην έχει επιβεβαιωθεί από την Alfa Romeo, ωστόσο η φωτογραφία που τη συνοδεύει και δείχνει το αυτοκίνητο να «ποζάρει» μαζί με τους εργαζόμενους, πιστοποιούν σε ένα βαθμό ότι είναι αλήθεια.

Πάντως, αρκετές Giulia είχαν αρχίσει να κατασκευάζονται εδώ και κάποιο καιρό -από τις 23 Φεβρουαρίου, συγκεκριμένα- στο εργοστάσιο Κασίνο που είναι κοντά στη Ρώμη, όμως δεν προορίζονταν για πώληση καθώς ήταν μοντέλα προ-παραγωγής. Καθημερινά, κατασκευάζονταν περίπου 30 από αυτά, όμως η εκκίνηση της κανονικής παραγωγής καθυστέρησε περίπου ένα μήνα, καθώς ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Μαρτίου. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα βρουν τους ιδιοκτήτες τους, λίγο μετά το καλοκαίρι και αρχικά, οι πετρελαιοκινητήρες θα έχουν απόδοση από 150 έως 180 ίππους, ενώ οι βενζινοκινητήρες από 200 έως και 510 άλογα. Αργότερα, θα προστεθούν ακόμη δύο εκδόσεις, μια βενζίνης με 280 ίππους και μια ντίζελ με 210.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!