Μπάτον: «Κάποτε χρειαζόσουν μεγάλα αρχ... στη Formula1!»

Μπάτον: «Κάποτε χρειαζόσουν μεγάλα αρχ... στη Formula1!»

Τα πράγματα με τ' όνομά τους είπε ο Τζένσον Μπάτον, ο οποίος τόνισε πως κάποτε η Formula1 εξαρτιόταν από το πόσο μεγάλα... καρύδια είχε κάποιος στις στροφές... high speed, ενώ πιστεύει ότι ο Ρος Μπρον θα ήταν ο κατάλληλος για να φτιάχνει τους κανονισμούς!

Μπάτον: «Κάποτε χρειαζόσουν μεγάλα αρχ... στη Formula1!»

Στα προβλήματα της Formula1 αναφέρθηκε ο Τζένσον Μπάτον μιλώντας στο ESPN ως ο διευθυντής της Ένωσης των πιλότων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού (Grand Prix Drivers Association). Ο Βρετανός είναι από τους πιο παλιούς στο σπορ και τόνισε ότι κάποτε η οδήγηση ενός μονοθεσίου προδιαγραφών της F1 εξαρτιόταν από το πόσο μεγάλα... καρύδια είχε στις στροφές υψηλής ταχύτητας.

«Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει κάθε ομάδα να συμφωνεί για έναν κανονισμό. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο και κάποιες φορές πρέπει να είναι κάποιος έξω από το άθλημα (για να φτιάχνει τους κανονισμούς). Οι αποφάσεις σε βασικούς τομείς του αθλήματος, στο μονοθέσιο, στην αεροδυναμική και σε ό,τι άλλο υπάρχει ίσως θα πρέπει να λαμβάνονται από κάποιον άλλον που δεν εμπλέκεται με το σπορ», είπε, αρχικά, αναφερόμενος στους κανονισμούς και στις συνεχείς αλλαγές.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πρόταση του Κρίστιαν Χόρνερ να φτιάχνει τους κανόνες ο Ρος Μπρον και απάντησε θετικά στο ενδεχόμενο αυτό. «Ναι, θα ήταν ωραία να είναι ο Ρος. Όλοι πιστεύουν σε αυτόν και σε ό,τι έχει πετύχει. Ως οδηγοί δε θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, απλά είμαστε πολύ ευαίσθητοι με αυτό που κάνουμε και αγαπάμε το άθλημά μας.

Ειδικά οι παλιοί ήμασταν λίγο ζαλισμένοι όταν βγαίναμε από το μονοθέσιο επειδή ήταν πολύ φυσικό. Είχε να κάνει με το πόσο μεγάλα ήταν τα αρχ... σου σε στροφές υψηλής ταχύτητας και με το πόσο δυνατός ήταν ο αυχένας σου. Τώρα είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση. Τεχνικά τα μονοθέσια είναι πιο προχωρημένα, όμως υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που σου λείπουν.

Οι απόψεις μας είναι έγκυρες, ποτέ δεν αλλάζεις τους κανονισμούς με βάση τα σχόλια των οδηγών. Όμως, θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να φέρουμε το άθλημα σε μία καλή θέση, αφού το αγαπάμε, όπως και οι οπαδοί. Χωρίς τους οπαδούς το σπορ δεν υπάρχει», ήταν τα λόγια του.

Best of internet