Ασφάλεια πέντε αστέρων για το Toyota Prius (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ασφάλεια πέντε αστέρων για το Toyota Prius (video)
Διέπρεψε το ιαπωνικό υβριδικό στις δοκιμές του ανεξάρτητου φορέα EuroNCAP, τόσο στην παθητική όσο και στην ενεργητική ασφάλεια.

Το Toyota Prius πέρασε όλες τις δοκιμές του ανεξάρτητου φορέα αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων EuroNCAP με επιτυχία και εξασφάλισε την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων. Παρά την πολύπλοκη μηχανολογική του συγκρότηση και τα επιπλέον στοιχεία του υβριδικού συστήματος, όπως ο ηλεκτρικός κινητήρας και οι μπαταρίες, το ιαπωνικό υβριδικό επέδειξε στις δοκιμές πρόσκρουσης κορυφαία συμπεριφορά. Ειδικά στην προστασία των εμπρός επιβατών, το ποσοστό 92% με άριστα το 100 είναι μια κορυφαία τιμή για την κατηγορία των μικρών – μεσαίων οικογενειακών, στην οποία ανήκει το Prius.

Αυτός ωστόσο δεν ήταν ο μόνος τομέας όπου το υβριδικό Toyota τα πήγε πολύ καλά. Στην προστασία των ανήλικων επιβατών πέτυχε ποσοστό 82%, στην προστασία των πεζών 77%, ενώ στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που έχουν να κάνουν με την ενεργητική ασφάλεια, κατάφερε να φτάσει το ποσοστό του 85% που είναι ένα από μεγαλύτερα συνολικά, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Στο σχετικό video μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξαιρετική δομική αντοχή του Prius και τη λειτουργία των αερόσακων, καθώς και την τεράστια συμβολή στην αποφυγή ατυχημάτων που έχουν τα νέα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και ειδικά το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με δυνατότητα εντοπισμού πεζών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!