Η Peugeot αποκαλύπτει το ψηφιακό i-Cockpit (video)

Γιώργος Βαρίνος
Η Peugeot αποκαλύπτει το ψηφιακό i-Cockpit (video)
Λίγες ημέρες πριν δημοσιεύσαμε εικόνες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο με ολοκαίνουργιο ταμπλό και τώρα οι Γάλλοι δίνουν λεπτομέρειες και εικόνες.

Στη δεύτερη γενιά του, το i-Cockpit υιοθετεί μια φουτουριστική εμφάνιση και αφήνει στο παρελθόν τον αναλογικό πίνακα οργάνων, αντικαθιστώντας τον με μια πλήρως ψηφιακή οθόνη 12.3 ιντσών, η οποία μπορεί να προβάλλει τις πληροφορίες που κάθε φορά επιθυμεί ο οδηγός. Συμπτωματικά, έχει το ίδιο μέγεθος με το Virtual Cockpit της Audi και θα προσφέρεται σε σχεδόν όλα τα μοντέλα στη γκάμα της Peugeot.

Η καινοτομία του i-Cockpit όταν παρουσιάστηκε το 2012, ήταν ότι τοποθετούσε τον πίνακα οργάνων ψηλά, πολύ κοντά στο οπτικό πεδίο του οδηγού και πάνω από το τιμόνι. Στόχος αυτής της διάταξης ήταν ο οδηγός να μπορεί να κρατήσει τα μάτια του στο δρόμο ανά πάσα στιγμή. Σε αυτή ακριβώς τη λογική συνεχίζει και ο ψηφιακός, δεύτερης γενιάς πίνακας οργάνων.

Εκτός από την μεγάλη ψηφιακή οθόνη εμπρός από τον οδηγό, μια δεύτερη οθόνη αφής με διαγώνιο οκτώ ιντσών χρησιμοποιείται για το σύστημα infotainment. Είναι τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό και έχει βελτιωμένη απόκριση στις εντολές του οδηγού, σε σχέση με τις υπάρχουσες στη γκάμα της γαλλικής εταιρείας. Και οι δύο οθόνες μπορούν να προβάλλουν τρισδιάστατες πληροφορίες πλοήγησης σε πραγματικό χρόνο από την TomTom Traffic, ενώ το σύστημα προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης για συσκευές Android και iOS, ενώ υποστηρίζει και το σύστημα MirrorLink.

Όπως και στα υφιστάμενα, σύγχρονα ταμπλό της Peugeot, τα κουμπιά και οι διακόπτες σχεδόν απουσιάζουν, δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις λειτουργίες έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα infotainment.

Η Peugeot τονίζει ότι το επανασχεδιασμένο, δύο ακτινών τιμόνι εξακολουθεί να έχει μικρή διάμετρο, αλλά τώρα η κορυφή του βρίσκεται 2 χιλιοστά χαμηλότερα από πριν, με αποτέλεσμα να μην εμποδίζει το οπτικό πεδίο του οδηγού προς την οθόνη. Όπως ήδη γνωρίζουμε, το αναμενόμενο νέο 3008 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Peugeot στο οποίο θα δούμε το ψηφιακό i-Cockpit.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!