Backflip στα... τυφλά με μια Formula E (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Backflip στα... τυφλά με μια Formula E (video)
Ο γνωστός κασκαντέρ Ντάμιεν Γουόλτερς έπαιξε κορώνα γράμματα και κέρδισε, καθώς προσπάθησε -και κατάφερε- να κάνει κάτι ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο: να πηδήξει πάνω από ένα κινούμενο μονοθέσιο, χωρίς να βλέπει!

Ο Βρετανός Ντάμιεν Γουόλτερς είναι ένας από τους πιο διάσημους κασκαντέρ, έχοντας αναλάβει το δύσκολο έργο της εκτέλεσης των ριψοκίνδυνων σκηνών σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ. Αυτή τη φορά, στόχος του είναι να κάνει στα «τυφλά» μια ανάποδη εναέρια περιστροφή (backflip) πάνω από ένα μονοθέσιο της Formula E, το οποίο θα κινείται με 103 χλμ./ώρα! Αρχικά μπορεί να ακούγεται ανούσιο, όμως ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη φορά που κάποιος προσπαθεί κάτι τέτοιο χωρίς να έχει οπτική επαφή με το κινούμενο όχημα!

Στο εντυπωσιακό βίντεο μπορούμε να δούμε τον τρόπο που προετοιμάστηκε και προπονήθηκε ώστε να τα καταφέρει, καθώς ένα μικρό λάθος συγχρονισμού θα μπορούσε να φέρει πολύ άσχημα αποτελέσματα, δεδομένου ότι δεν φορούσε καν κάποια προστατευτική στολή. Μάλιστα, το βίντεο ανέβηκε στο YouTube και με τη δυνατότητα θέασης 360 μοιρών, που δείχνει το εγχείρημα από όποια γωνία το επιλέξουμε εμείς. Ακολουθεί το «απλό» βίντεο και από κάτω ακριβώς, το 360.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!