Δοκιμές τέλος για Citroen ενόψει 2017 (vid)

Νίκος Τσιώκος
Δοκιμές τέλος για Citroen ενόψει 2017 (vid)
Τις πρώτες δοκιμές ενόψει του 2017 ολοκλήρωσε η Citroen, με τον Κρις Μικ να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το νέο αυτοκίνητο, που είναι προσαρμοσμένο στους κανονισμούς της νέας χρονιάς.

Νέοι τεχνικοί κανονισμοί στο WRC από το 2017, με τη Citroen να αποφασίζει να απέχει από τη φετινή σεζόν για να δουλέψει αποκλειστικά στην επόμενη. Άλλωστε, δεν είχε να χάσει κάτι, αφού τα τελευταία χρόνια έχει μείνει πίσω από τη Volkswagen.

Έτσι, ολοκλήρωσε τις πρώτες της δοκιμές ενόψει της επόμενης χρονιάς στη Γαλλία με τους Κρις Μικ και Κρέιγκ Μπριν να παίρνουν θετικά δείγματα από το νέο αυτοκίνητο της ομάδας τους, με τον πρώτο να μπαίνει στο τιμόνι για τρεις ημέρες και τον δεύτερο να παίρνει τη... σκυτάλη την τέταρτη. Μάλιστα, ο Μικ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το «όπλο» που ετοιμάζει η Citroen για το 2017.

«Είναι πάντα συναρπαστικό να οδηγώ το αυτοκίνητο για πρώτη φορά. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό, είναι η αρχή ενός νέου προγράμματος για τη Citroen και μία νέα εποχή για το WRC. Αυτό κάνει τη συγκεκριμένη στιγμή ξεχωριστή. Ξέρω ότι όλοι έχουν κάνει πολλή δουλειά για να φτιάξουν αυτό το καινούριο αυτοκίνητο. Οπότε, είναι ξεχωριστό και γι' αυτούς!

Τώρα, πάμε σε μία νέα περίοδο και εξαρτάται από μένα να κάνω το βήμα παραπάνω. Είναι ένα καλοσχεδιασμένο αυτοκίνητο. Έχω εμπλακεί στην εξέλιξη πολλών αυτοκινήτων στην καριέρα μου. Μιλώντας γενικά, ξοδεύεις πολύ χρόνο περιμένοντας παρά οδηγώντας στις πρώτες περιόδους δοκιμών. Αλλά με αυτό μπορούσα να κάνω χιλιόμετρα και να ξεκινήσω το ψάξιμο στις επιλογές για το στήσιμο.

Ήταν σαν όνειρο! Με την ισχύ και την αεροδυναμική, αυτά τα αυτοκίνητα είναι συναρπαστικά. Μετά τον πρώτο μου γύρο, ένας από τους μηχανικούς βιντεοσκόπησε την έκφραση στο πρόσωπό μου. Δεν το αντιλήφθηκα εκείνη τη στιγμή, αλλά το μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό μου εξέφρασε το πόσο είχα απολαύση την οδήγηση στο νέο αυτοκίνητο!

Είναι μία περίοδος της ιστορίας των Ράλι που όλοι τη θυμούνται με πάθος. Τα αυτοκίνητα ήταν θεαματικά με τον τολμηρό σχεδιασμό και τα μεγάλα σπόιλερ. Επιστρέφουμε σε αυτό το πνεύμα με πιο επιθετικά σχεδιασμένα αυτοκίνητα, αλλά με την προσθήκη των τεχνολογικών πλεονεκτημάτων που έχουμε τώρα», είπε ο Μικ, ο οποίος έχει ανακοινωθεί από τη Citroen για το 2017 και το 2018.

Από τη μεριά του, ο Ιβς Ματόν τόνισε ότι θα αποτελέσει μπόνους το πρόγραμμα της γαλλικής ομάδας στο WTCC. «Ποτέ δεν έχουμε απομακρυνθεί από το WRC και έχουμε αναβαθμίσει τη βάση γνώσεών μας. Το πρόγραμμά μας στο WTCC θα είναι ένα μπόνους επειδή θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μία διαφορετική προσέγγιση.

Πριν δεν είχαμε εμπειρία στην αεροδυναμική. Τώρα είναι ένα κομμάτι, στο οποίο έχουμε γνήσια εμπειρία. Παρομοίως, έχουμε έναν κινητήρα που λειτουργεί για πάνω από δύο χρόνια με παρόμοιο επίπεδο ισχύος και διάρκεια ζωής με τις προδιαγραφές που ορίζονται στο WRC. Όλο αυτό θα είναι ευεργετικό για την υπόλοιπη φάση εξέλιξης», ήταν τα λόγια του αφεντικού της Citroen.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!