Τέλος τα Wagon μοντέλα για την Jaguar

Πέτρος Πιτσίνης
Τέλος τα Wagon μοντέλα για την Jaguar
Η Αγγλική φίρμα δεν είναι ικανοποιημένη από τις πωλήσεις των στέισον βάγκον αυτοκινήτων της, οπότε ξεκαθάρισε ότι θα σταματήσει να τα έχει στη γκάμα της.

Τα στέισον βάγκον αμαξώματα χαρακτηρίζονται από τους χώρους και την πρακτικότητά τους, όμως η Jaguar δεν θα τα έχει πλέον στις προτάσεις της. Αυτό γίνεται γιατί η εταιρεία δεν έχει ικανοποιηθεί από τις συνολικές πωλήσεις τους, λέγοντας ότι από την επόμενη γενιά των μοντέλων της θα υπάρχουν μόνο τα σεντάν ως διαθέσιμη επιλογή.

Ο Ίαν Κάλουμ, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της φίρμας, είπε ότι η ζήτηση είναι μειωμένη και ακόμα και στην μεγαλύτερη αγορά των πολυτελών βάγκον, τη Γερμανία, δεν μπορούν να επιτευχθούν επαρκείς πωλήσεις λόγω του έντονου «εσωτερικού» ανταγωνισμού (Mercedes-Benz, BMW, Audi, σύντομα και η Porsche).

Αυτό πάντως δεν δείχνει να επηρεάζει ιδιαίτερα τη Βρετανική φίρμα, καθώς ποτέ της δεν είχε μεγάλη παράδοση σε τέτοιου είδους οχήματα. η X-Type ήταν το πρώτο της στέισον μοντέλο στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και από το 2012, η XF Sportbrake είναι το μόνο της μοντέλο. Με το νέο SUV F-Pace η εταιρεία ελπίζει να καλύψει αυτό το κενό, ενώ φήμες την θέλουν να ετοιμάζει ήδη ένα ακόμη τετρακίνητο μοντέλο.

Πάντως, το πρόβλημα με τα στέισον και τα crossover/SUV δεν πλήττει μόνο τη Jaguar, καθώς η πολυχρηστικότητα και οι χώροι των βάγκον υπάρχουν και στα SUV, σε συνδυασμό μάλιστα με το στυλ και τα γενικότερα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!