Πώς είναι μια ηλεκτρική Φόρμουλα; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Πώς είναι μια ηλεκτρική Φόρμουλα; (video)
Το πρωτάθλημα της Formula-e πάει στο Παρίσι, στο «σπίτι» της περσινής πρωταθλήτριας Renault e.dams, η οποία μας συστήνει το μονοθέσιό της.

Με τα μονοθέσια της Formula 1 να είναι ήδη υβριδικά, το ηλεκτρικό μέλλον των αγώνων αυτοκινήτου φαντάζει πιο κοντινό παρά ποτέ. Ακριβώς αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος της Formula-e: να εξελίξει την τεχνολογία που θα κάνει τα ηλεκτρικά μονοθέσια –και τα αυτοκίνητα γενικότερα- εξίσου γρήγορα και συναρπαστικά με τα συμβατικά, δηλαδή με αυτά που έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Κυνηγώντας και φέτος το πρωτάθλημα των κατασκευαστών στη Formula-e, η Renault εξελίσσει συνεχώς το μονοθέσιό της για συνδυάζει χαμηλό βάρος, εξαιρετική επιτάχυνση και φυσικά αξιοπιστία.

Στο video που ακολουθεί παρουσιάζεται αναλυτικά η μηχανολογική συγκρότηση και τα βασικά στοιχεία απόδοσης του ηλεκτρικού μονοθέσιου της Renault με την ονομασία Ζ.Ε. 15, το οποίο με οδηγούς τους Νίκολας Προστ και Σεμπαστιέν Μπουεμί υπολογίζει σε επικράτηση στον επόμενο αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 23 Απριλίου 2016.

Η Renault είναι πρώτη στην κατάταξη των ομάδων, αλλά με ελάχιστη διαφορά μόλις 6 βαθμών από τη δεύτερη Audi. Έτσι, με πέντε αγώνες να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η γαλλική εταιρεία αναζητά όσο τίποτα άλλο μια νίκη μέσα στην έδρα της, στο πανέμορφο Παρίσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!