«Αναβολικά» για το Ford Focus ST

Πέτρος Πιτσίνης
«Αναβολικά» για το Ford Focus ST
Η μέχρι πρότινος γρηγορότερη έκδοση του Focus φαίνεται ότι... παίρνει τα μέτρα της για να καλύψει το κενό που υπάρχει από αυτή, μέχρι τo σκληροπυρηνικό RS.

Το Ford Focus ST όπως όλα δείχνουν θα αποκτήσει μια ακόμη έκδοση για να τοποθετηθεί ανάμεσα στο «απλό» ST και το κορυφαίο RS, αφού δημιουργείται ένα κενό 100 ίππων στις αποδόσεις των κινητήρων τους. Συγκεκριμένα, φημολογείται ότι θα ακολουθηθεί η στρατηγική του Fiesta ST, καθώς αυτό απέκτησε την έκδοση ST200. Θα είναι δηλαδή πιο γρήγορη μεν, όχι όμως σκληροπυρηνική όπως θα ήταν ένα μοντέλο RS!

Με αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το νέο μοντέλο θα ονομάζεται για παράδειγμα ST275 ή ST280 ανάλογα με την ιπποδύναμη του κινητήρα του, αλλά δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να δούμε κάτι σε ST Plus. Η Ford βέβαια θα φροντίσει ώστε να μη χαθεί η πολύ καλή οδική συμπεριφορά του Focus ST, οπότε θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ανάρτηση, τα φρένα, διαφορετικές ρυθμίσεις στο τιμόνι και ίσως δούμε και περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα, μαζί με ένα πιο ογκώδες bodykit, ώστε να διαφοροποιείται και αισθητικά. Ακόμη πάντως, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη Ford και το σενάριο βασίζεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν από κάτω, που δείχνουν ένα Focus ST με κάποιες αισθητικές διαφοροποιήσεις να δοκιμάζεται. Σύντομα λογικά, θα έχουμε και νέα από την ίδια την εταιρεία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!