Ένα Stealth στους δρόμους

Γιώργος Βαρίνος
Ένα Stealth στους δρόμους
Η έμπνευση των Κινέζων έχει κυριολεκτικά απογειωθεί και απόδειξη είναι αυτό το πρωτότυπο SUV της IAT, που θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Πεκίνου.

Η εταιρεία IAT Auto έχει έδρα της την Κίνα και σχεδιάζει αυτοκίνητα και εξαρτήματα για τους μεγαλύτερους εγχώριους κατασκευαστές, όπως First Auto Works, Beijing Auto, Changhe, Brilliance, και Zhiche Auto. Συνήθως τα σχέδιά της είναι προσγειωμένα και μέσα στα πλαίσια της κοινής αποδοχής, ωστόσο φαίνεται πως με το πρωτότυπο αυτό, θέλησε να κάνει πραγματοποιήσει μια παρουσία η οποία ξεφεύγει από τα εσκαμμένα.

Το όνομα του μοντέλου δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό, ωστόσο οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ένα πραγματικά τεράστιο SUV με δεκάδες ακμές και γωνίες, ενώ ακόμα και το ματ μαύρο χρώμα του αμαξώματος παραπέμπει σε αεροσκάφος Stealth. Προφανώς από τον κόσμο της αεροναυτικής ήρθε η έμπνευση, ωστόσο δεν μπορεί να την πει κανείς ισορροπημένη ή εύπεπτη.

Ακόμα και το πίσω παρμπρίζ έχει… γωνία, στην προσπάθεια της IAT να κάνει το κατασκεύασμά της όσο πιο δραματικό –σχεδιαστικά- γίνεται. Οι τεράστιοι τροχοί με τα τρακτερωτά εκτός δρόμου ελαστικά δίνουν το στίγμα της χρήσης του μοντέλου, το οποίο πρέπει να φορά κάποιον θηριώδη V8 κινητήρα για να μπορεί έστω να κινείται αξιοπρεπώς.

Προς το παρόν ότι γνωρίζουμε είναι αυτές οι εικόνες και περισσότερα θα ξέρουμε από Δευτέρα 25 Απριλίου, όπου ανοίγει τις πύλες της η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!