Τι κάνει μια Mercedes στη θάλασσα; (video)

Τι κάνει μια Mercedes στη θάλασσα; (video)

Τι κάνει μια Mercedes στη θάλασσα; (video)

Μα τι άλλο φυσικά από το να προσφέρει τις αξίες της γερμανικής φίρμας σε όσους δεν θέλουν να τις αφήνουν στην ξηρά, κάθε φορά που μπαίνουν στο σκάφος τους. 

Με μήκος 14 μέτρων και 947 ίππους, αυτό το «ασημένιο βέλος των θαλασσών» συνδυάζει την απόδοση των σπορ αυτοκινήτων της γερμανικής εταιρείας με μοναδικές καινοτομίες που προέρχονται από τη βιομηχανία σκαφών.

Το δυναμικό power boat σχεδιάστηκε με τη βοήθεια της Silver Arrows Marine και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός σκάφους ανοιχτής θαλάσσης με το ευρύχωρο εσωτερικό και την πολυτέλεια ενός γιότ. Σύμφωνα με τη Mercedes, πρόκειται για κάτι μοναδικό, με το όνομά του μάλιστα να θυμίζει περισσότερο αυτοκίνητο, παρά σκάφος: Ιδού λοιπόν το Arrow 460 Granturismo.

Υπεύθυνο για την ανάπτυξη του project ήταν το τμήμα Mercedes Benz Style, το οποίο έχει την ευθύνη σχεδίασης πολλών προϊόντων που δεν έχουν άμεση σχέση με τα αυτοκίνητα, αλλά διατηρούν τα ίδια υψηλά πρότυπα ποιότητας και τη φιλοσοφία του σχεδιασμού της Mercedes.

Η πολυτελής θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα, και χάρη στα παράθυρα που ανοίγουν και στα ρυθμιζόμενα υαλοπετάσματα,, ο επιβάτης μπορεί να απολαμβάνει μοναδική θέα, όντας μέσα στην καμπίνα. Επίσης, διαθέτει μια συρόμενη γυάλινη οροφή και επίσης συρόμενη πασαρέλα.

Επιπλέον, τραπέζια και κρεβάτια είναι επεκτάσιμα δημιουργώντας έναν πολυμορφικό χώρο, από τον οποίο δεν λείπουν ο κλιματισμός, το ηχοσύστημα υψηλής ποιότητας και μια ειδική κάβα κρασιών.

Χάρη στους δύο  πετρελαιοκινητήρες Yanmar 6LY3, με ισχύ 473 ίππων ο καθένας, το Arrow 460 μπορεί να πλέει (σε ήρεμη θάλασσα) με ταχύτητα 28-30 κόμβους. Αυτό σημαίνει ταχύτητα 52-55 χλμ./ώρα, ταχύτητα ιδιαίτερα μεγάλη για σκάφος αυτού του μεγέθους. Η τελική του ταχύτητα είναι κάτι παραπάνω από 40 κόμβοι, δηλαδή 74 χλμ./ώρα.

Η σχεδίαση του σκάφους ξεκίνησε το 2013, ενώ το πρώτο παραδόθηκε πολύ πρόσφατα στον ιδιοκτήτη του και εντοπίστηκε στη Γαλλική Ριβιέρα. Το κόστος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται στα 1.5 εκατομμύρια ευρώ. 

Best of internet