Αυτή είναι η πιο... καινούργια Lamborghini Diablo SV

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτή είναι η πιο... καινούργια Lamborghini Diablo SV
Ένα από τα αντίτυπα του εμβληματικού supercar της Ιταλικής εταιρείας πωλείται με μόλις... 1,8 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, σε τιμή όμως που ξεπερνάει ακόμη και αυτή μιας Aventador!

Η Lamborghini Diablo SV ήταν από τα αυτοκίνητα που «σημάδεψαν» την αυτοκινητοβιομηχανία τη δεκαετία του 90. Με 2.900 αντίτυπα όμως, δεν είναι δύσκολο για κάποιον που ενδιαφέρεται, να βρει μια προς πώληση σε καλή κατάσταση! Όσο καλοδιατηρημένη πάντως κι αν είναι, αποκλείεται να πλησιάζει αυτή που βλέπουμε στις φωτογραφίες, καθώς έχει στο οδόμετρό της μόλις... 1,8 χιλιόμετρα.

Κρίνοντας από τις φωτογραφίες, η κατάστασή της είναι εξαιρετική, με τις δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό να μοιάζουν σαν να πέρασαν χθες από τη γραμμή παραγωγής. Το ποσό πάντως που απαιτείται για να μπορέσει κάποιος να την κάνει δική του ανέρχεται στα 442.000€, περισσότερα δηλαδή από όσο στοιχίζει καινούργια μια Lamborghini Aventador! Επίσης, δεν διευκρινίζεται από τον πωλητή κατά πόσον έχουν γίνει τα σέρβις που απαιτούνται όλα αυτά τα χρόνια που το αυτοκίνητο ήταν σε ακινησία, καθώς πέρα από το κόστος αγοράς, ο νέος ιδιοκτήτης σίγουρα θα πρέπει να πληρώσει κάτι παραπάνω αν θέλει να την κινεί.

Η συγκεκριμένη Diablo SuperVeloce είναι μοντέλο του 1999, δηλαδή είναι κατασκευασμένη πριν η Lamborghini Περάσει στα χέρια της Audi. Έχει παραχθεί μετά το facelift (χαρακτηριστικά τα αναδυόμενα φώτα της πρώτης γενιάς), οπότε εφοδιάζεται με έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 5,7 λίτρων, με απόδοση 536 ίππων και 605 Nm ροπής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!