Απειλή από Pirelli και έγκριση δοκιμών ενόψει 2017 από Επιτροπή Formula1

Νίκος Τσιώκος
Απειλή από Pirelli και έγκριση δοκιμών ενόψει 2017 από Επιτροπή Formula1
Η Pirelli απείλησε ότι θα αποχωρήσει από τη Formula1, αν δεν εγκρινόταν το πλάνο δοκιμών ενόψει 2017, κάτι που έκανε η Επιτροπή της Formula1 τη Δευτέρα (18/4).

Διορία μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (18/4) είχε δώσει η Pirelli για να εγκριθεί η πρόταση για δοκιμές μέσα στη σεζόν ενόψει του 2017. Μάλιστα, η ιταλική εταιρεία απείλησε με αποχώρηση από τη Formula1, αν μέχρι το τέλος της ημέρας δεν εγκρινόταν το πλάνο για τις εν λόγω δοκιμές. «Αν δεν έχω email που να επιβεβαιώνει ότι εγκρίθηκαν ή κάτι άλλο θετικό, τότε θα με καλέσετε για διαφορετική ιστορία.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς την έγκριση. Μας ζητήθηκε να κάνουμε πολύ σημαντικές αλλαγές. Συν τη θερμική πρόκληση, που τώρα δεδομένα αλλάζει, οπότε πρέπει να δώσουμε ελαστικά με λιγότερη φθορά. Είναι μεγάλη αλλαγή και δεν υπάρχει χρόνος. Είμαστε στα μισά Απριλίου», είπε ο Πολ Χέμπερι στην ιστοσελίδα motorsport.com πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής της F1.

Σε αυτή, τελικά, εγκρίθηκε το πλάνο για δοκιμές της ιταλικής εταιρείας, αφού από την Παρασκευή (15/4) υπήρχε συμφωνία των ομάδων και της FIA, με την απειλή να... πιάνει τόπο. Έτσι, όλα δείχνουν ότι οι ομάδες που θα αποφασίσουν να λάβουν μέρος στις δοκιμές της επίσημης προμηθεύτριας ελαστικών της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα πάνε στο Χόκενχαϊμ στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, όπως λέει το αρχικό πλάνο, το οποίο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli τόνισε και πως οι Ιταλοί πήραν μαθήματα από τη Michelin και δε θέλουν να πάθουν τα ίδια με τους Γάλλους στην επιστροφή τους φέτος στο Moto GP, κατά την οποία αντιμετώπισαν προβλήματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!