Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Λορένθο στη Yamaha

Νίκος Τσιώκος
Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Λορένθο στη Yamaha
Η Yamaha έχει ένα κενό, μετά την αποχώρηση του Χόρχε Λορένθο, και οι υποψήφιοι αντικαταστάτες είναι πολλοί. Ο... επιθυμητός Βινιάλες και τα υπόλοιπα συμβόλαια που λήγουν.

Στην Ducati θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χόρχε Λορένθο από το 2017, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (18/4). Έτσι, προέκυψε ένα κενό στη Yamaha, όσον αφορά τους αναβάτες της, αφού ανανέωσε μόνο ο Βαλεντίνο Ρόσι. Ποιος, λοιπόν, θα είναι ο αντικαταστάτης του Ισπανού στο πλευρό του «Γιατρού»;

Ο Doctor εξέφρασε την επιθυμία του να είναι ο Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος για την ώρα είναι χωρίς συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά. Ο 21χρονος Ισπανός βρίσκεται από πέρυσι στο Moto GP και μέχρι τώρα έχει 109 βαθμούς με τη Suzuki με αρκετά καλούς αγώνες. Ωστόσο, αποτελεί ερωτηματικό κατά πόσο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ιαπωνικής ομάδας.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι Αντρέα Ντοβιζιόζο, Αντρέα Ιανόνε, των οποίων τα συμβόλαια με την Ducati λήγουν στο τέλος της φετινής σεζόν τη στιγμή που η Scuderia δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα βρίσκεται στο πλευρό του Λορένθο.

Επίσης, ίσως μία αξιόπιστη λύση να ήταν ο Καλ Κράτσλοου, που μετράει 2 pole position και 8 πόντιουμ στην πρώτη κατηγορία, ενώ παρουσιάζεται βελτιωμένος και θα επιθυμούσε να βρεθεί σε μία κορυφαία ομάδα.

Ακόμη, στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους βρίσκονται και οι Πολ Εσπαργκαρό, Αλβάρο Μπαουτίστα, Στέφαν Μπραντλ, Ντανίλο Πετρούτσι, Σκοτ Ρέντινγκ, Γιόνι Ερνάντεζ, Τίτο Ραμπάτ, όμως συγκεντρώνουν ελάχιστες πιθανότητες για να πλαισιώσουν τον Ρόσι.

Πάντως, στη Yamaha δε βιάζονται να πάρουν την απόφασή τους και τονίζουν ότι αυτή θα ληφθεί την κατάλληλη στιγμή. Έτσι, το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται να είναι... καυτό για πολλούς στο Moto GP, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε αρκετές αλλαγές στα οδηγικά δίδυμα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι για τον Λορένθο οι ετήσιες απολαβές των 10 εκατομμυρίων ευρώ σε συνδυασμό με την πολλά υποσχόμενη φετινή μοτοσικλέτα της Ducati, που είναι πολύ πιο ανταγωνιστική από τις προηγούμενες, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του να πάει στην ιταλική ομάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!