Αυτό είναι το πιο οικονομικό Volkswagen Caddy

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτό είναι το πιο οικονομικό Volkswagen Caddy
Μετά την επιτυχημένη συνεργασία ανάμεσα στην Volkswagen-Kosmocar για το μοντέλο "Eco up! by Fisikon", οι δύο εταιρείες ξανασυναντιούνται για το επαγγελματικό "Caddy Van by Fisikon".

Στο πλαίσιο τς ανάγκης ενός επαγγελματία για ένα οικονομικό «εργαλείο» δουλειάς, η Volkswagen προσφέρει το Caddy Van by Fisikon που υπόσχετα;ι χαμηλά έξοδα κίνησης και μεγάλες μεταφορικές ικανότητες. Το συγκεκριμένο μοντέλο διατίθεται και σε προνομιακή τιμή, καθώς η ΔΕΠΑ επιδοτεί την αγορά του με το ποσό των 3.050€ επί της λιανικής τιμής, για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Έτσι, οι τιμές του Caddy Που κινείται με φυσικό αέριο, διαμορφώνονται ως εξής: 19.750€ για το Caddy Van by Fisikon 1.4 TGI BMT των 110 ίππων και 20.350€ για το αντίστοιχο Maxi, με μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης. Το Caddy Van με κινητήρα CNG 1.4 TGI BlueMotion 110PS Euro 6 συνδυάζει αποδοτικά την χρήση φυσικού αερίου (CNG) και βενζίνης. Μάλιστα, η εκκίνηση του αυτοκινήτου γίνεται με την χρήση φυσικού αερίου για να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη οικονομία.

Οπότε, η κατανάλωση φυσικού αερίου είναι 4,0 kg CNG ανά 100km ενώ εκπέμπει 109gr/km ρύπους CO2. Το φυσικό αέριο (CNG) είναι περίπου 35% φθηνότερο σε σχέση με την βενζίνη και 15% σε σχέση με το πετρέλαιο (με σημερινή τιμή φυσικού αερίου 0,88€/kg) και έτσι το κόστος μετακίνησης με το Caddy Van TGI ξεκινάει σε μικτή χρήση από τα 3,5€ για κάθε 100 χιλιόμετρα! Ήδη λειτουργούν 8 πρατήρια ανεφοδιασμού φυσικού αερίου (4 στην Αθήνα, 2 στην Θεσσαλονίκη, 1 στην Λάρισα και 1 στο Βόλο). Συνεπώς, ο κινητήρας TGI συγκριτικά με τον πετρελαιοκινητήρα TDi προσφέρει ετήσια εξοικονόμηση περίπου 22%!

Η μέγιστη αυτονομία του αγγίζει τα 630 χλμ και τα περίπου 860 χλμ στην έκδοση Maxi, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το δεύτερο ρεζερβουάρ βενζίνης των 13 λίτρων που σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να προσφέρει επιπλέον χιλιόμετρα. Η δεξαμενή του φυσικού αερίου έχει χωρητικότητα 26 κιλά στην κανονική έκδοση και 37 στη Maxi και βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών, διασφαλίζοντας έτσι τον ωφέλιμο όγκο του χώρου φόρτωσης που διαθέτει το Caddy στις υπόλοιπες εκδόσεις του (3,2 τετραγωνικά μέτρα και 4,2 στη Maxi).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!