Δεν φοβάται το χώμα το νέο Volkswagen Tiguan

Δεν φοβάται το χώμα το νέο Volkswagen Tiguan

Το SUV της Volkswagen διαθέτει ένα νέο σύστημα τετρακίνησης που του δίνει άλλο αέρα στις εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ διατίθεται και ένα ειδικό Off-Road πακέτο!   

Δεν φοβάται το χώμα το νέο Volkswagen Tiguan

To Volkswagen Tiguan προσφέρει αυξημένες δόσεις περιπέτειας στις εκτός δρόμου διαδρομές, χάρη στο νέο σύστημα 4Motion που διαθέτει. Αυτό, προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια σε καταστάσεις οδήγησης κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αλλά για όσους αυτά δεν αρκούν διατίθεται και το Off-Road Pack. Το τελευταίο περιλαμβάνει μπροστινό μέρος με σχεδίαση Off-Road -με τη γωνία προσέγγισης να αυξάνεται στις 15,6 μοίρες-, θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός. Όλες οι εκδόσεις του Tiguan έχουν απόσταση από το έδαφος 200 χλστ., 11 χλστ. μεγαλύτερη δηλαδή από τον προκάτοχό του. 

Ανεξάρτητα αν το αυτοκίνητο διαθέτει Off-road Pack, το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί με τη ελκτική ικανότητα που φτάνει μέχρι τους 2,5 τόνους. Το σύστημα τετρακίνησης 4Motion λειτουργεί με τη βοήθεια ενός συνεκτικού συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς, το οποίο αναλαμβάνει το έργο κατανομής της ροπής στους τροχούς. Σε φυσιολογικές συνθήκες αυτή στέλνεται αποκλειστικά εμπρός για χαμηλότερη κατανάλωση και μειωμένες τριβές, ενώ αν απαιτηθεί από τις συνθήκες, το σύστημα εμπλέκει εντελώς αυτόματα και τους πίσω τροχούς μέσα σε ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου. 

Ο περιστροφικός διακόπτης επιλογών του νέου συστήματος ελέγχου τετρακίνησης  4Motion βρίσκεται τοποθετημένος στην κεντρική κονσόλα. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 4 προγράμματα και διάφορες άλλες επιλογές μέσω αναδυόμενων μενού στην οθόνη του Infotainment. Όταν ο οδηγός γυρίσει το διακόπτη προς τα αριστερά, μπορεί να ενεργοποιήσει ένα από τα δύο προγράμματα : "Onroad" ή "Snow". Όταν τον στρέψει προς τα δεξιά, μπορεί να επιλέξει ένα από τα δύο προγράμματα οδήγησης εκτός δρόμου : Off-Road (αυτόματη λειτουργία παραμέτρων για οδήγηση εκτός δρόμου), ή "Off-Road Individual" (παραμετροποιημένες ρυθμίσεις). Όταν το αυτοκίνητο κινείται εκτός δρόμου, το 4Motion Active Control δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει σε δευτερόλεπτα τον τρόπο υποβοήθησης της κίνησης, περιστρέφοντας απλά τον διακόπτη στην επιλογή Off-Road. Κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το πρόγραμμα "Snow", που βελτιώνει θεαματικά τα επίπεδα ασφαλούς κίνησης σε συνθήκες οδήγησης σε χιονισμένο οδόστρωμα.

Best of internet