Επίσημα στην Ducati ο Λορένθο (pic)

Νίκος Τσιώκος
Επίσημα στην Ducati ο Λορένθο (pic)
Χόρχε Λορένθο και Ducati επιβεβαίωσαν τις φήμες, καθώς οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και η Scuderia ανακοίνωσε τον Ισπανό για τα δύο επόμενα χρόνια.

Το γεγονός ότι Χόρχε Λορένθο και Yamaha δεν ανανέωναν τη συνεργασία τους έφερε φήμες που ήθελαν τον Ισπανό να πηγαίνει στην Ducati. Μάλιστα, ο Τζιακόμο Αγκοστίνι ήταν αυτός που αποκάλυψε την είδηση, τη στιγμή που η βρετανική εφημερίδα MCN έκανε λόγο για προφορική συμφωνία των δύο πλευρών.

Πάντως, το... deal είναι επίσημο από τη Δευτέρα (18/4), καθώς η Scuderia ανακοίνωσε τον Ισπανό για τα επόμενα δύο χρόνια. Έτσι, θα έχει στο δυναμικό της τον τρις παγκόσμιο πρωταθλητή για το 2017 και το 2018 στην προσπάθειά της να επανέλθει στην κορυφή.

Η ανακοίνωση της Ducati ήρθε λίγη ώρα μετά από αυτή της Yamaha ότι θα ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους με τον Λορένθο εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή της στον προσεχώς 30χρονο (4/5/1987) αναβάτη στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο του στο Moto GP και του ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα ο Λορένθο έχει μετρήσει 41 νίκες και 99 παρουσίες στο βάθρο σε 141 αγώνες με τη Yamaha από το 2008, καθώς και τους τρεις τίτλους, και να σημειώσουμε πως η ιαπωνική ομάδα δε θα κάνει στην παρούσα φάση κάποια ανακοίνωση για τον δεύτερο αναβάτη της, αφού έχει ανανεώσει μέχρι και το 2018 ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!