Ντεμπούτο για το Ford Focus RS RX

Γιώργος Βαρίνος
Ντεμπούτο για το Ford Focus RS RX
Το νέο Ford Focus RS RX, με τους 600 ίππους!!! έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross (FIA) στην Πορτογαλία.

Το νέο Ford Focus RS RX με την εργοστασιακή υποστήριξη της Ford, παρουσιάζεται πάνοπλο με την ομάδα Hoonigan Racing Division στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross στην Πορτογαλία.
Ο Αμερικανός Κεν Μπλοκ και ο Νορβηγός Αντρέας Μπάκερουντ οδήγησαν τα Ford Focus RS RX στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Bompiso Rallycross της Πορτογαλίας, στην πανέμορφη πόλη Montalegre, με φόντο τους λόφους της περιοχής Vila. Η πίστα αποτελεί μοναδική πρόκληση για οδηγούς και μηχανικούς: στο αγωνιστικό καλεντάρι του World RX είναι ο αγώνας που πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο υψόμετρο, στα 1800 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Με σύστημα τετρακίνησης και επιτάχυνση 0-100 χ.α.ω. κάτω από δύο δευτερόλεπτα, τα Focus RS RX θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα. Η εξέλιξη του Focus RS RX είναι προϊόν παγκόσμιας συνεργασίας μεταξύ της Ford Performance, της ομάδας Hoonigan Racing του Block και της M-Sport με έδρα τη Βρετανία.

Αν και ο συμπαθής Κεν Μπλοκ τα βρήκε σκούρα στον πρώτο αγώνα... ο Νορβηγός Αντρέας Μπάκερουντ κράτησε ψηλά την ομάδα της Hoonigan Racing σε όλα τα βαθμολογούμενα σκέλη και τερμάτισε τελικά 4ος γενικής. Αυτή τη στιγμή η ομάδα της Ford-Hoonigan Racing βρίσκεται στην 4η θέση στο πρωτάθλημα με 20 βαθμούς. Νικητής στον αγώνα ήταν ο γνωστός Πίτερ Σόλμπεργκ, ο οποίος και οδηγεί το πρωτάθλημα με 29 βαθμούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!