Στη Ρωσία το νέο Ηalo της Red Bull

Στη Ρωσία το νέο Ηalo της Red Bull

Στη Ρωσία το νέο Ηalo της Red Bull

Η Red Bull θα δοκιμάσει ήδη στο Γκραν Πρι της Ρωσίας το δικό της σύστημα προστασίας του κόκπιτ, αφού περάσει προηγουμένως κάποια στατικά τεστ.

Η Red Bull σχεδιάζει να παρουσιάσει ήδη στο επόμενο Γκραν Πρι τη δική της πρόταση για το σύστημα προστασίας του κόκπιτ στα μονοθέσια της Formula 1. Σύμφωνα με τον διευθυντή της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, θα γίνουν προηγουμένως ορισμένα στατικά τεστ, πριν εμφανιστεί ένα αυτοκίνητο της Red Bull «για πολύ σύντομα» στην πίστα με το νέο σύστημα. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα, που θα προκύψουν στον προσομειωτή.

Ο Χόρνερ δήλωσε πεπεισμένος, ότι η πρόταση της Red Bull είναι καλύτερη από το επονομαζόμενο σύστημα Halo, που παρουσίασε ήδη η Ferrari. «Είμαστε της άποψης, ότι προσφέρει καλύτερη ορατότητα στους οδηγούς. Και επίσης το θεωρούμε ως την κομψότερη λύση. Επιπρόσθετα διαθέτει ένα παρμπρίζ και έτσι προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια», υποστήριξε ο διευθυντής της Red Bull.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA έχει αποφασίσει, να βελτιώσει την ασφάλεια στο κόκπιτ των μονοθεσίων της Formula 1 από την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Προς το παρόν φαίνεται να γέρνει η ζυγαριά υπέρ του συστήματος Halo, όμως δεν έχει ληφθεί προς το παρόν καμία τελική απόφαση.

Best of internet