Το νέο Ford Focus του Κεν Μπλοκ (video)

Το νέο Ford Focus του Κεν Μπλοκ (video)

Το νέο Ford Focus του Κεν Μπλοκ (video)

Το νέο πολεμικό εργαλείο του βασιλιά του drift για το πρωτάθλημα Rallycross είναι ένα θηριώδες Ford Focus RS RX 600 ίππων με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα κάτω από 2΄΄.

Την παρθενική του εμφάνιση κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο το νέο Ford Focus RS RX, με το οποίο θα λάβουν μέρος ο Αμερικανός Κεν Μπλοκ και ο Νορβηγός Αντρέας Μπάκερουντ στο εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallyecross. Η περιπέτειά τους ξεκινά στις 16 και 17 Απριλίου από τον αγώνα της Πορτογαλίας στην όμορφη πόλη Μονταλέγκρε.

Το νέο Ford Focus RS RX αποδίδει 600 ίππους, που κατανέμονται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Η δε εξέλιξή του αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Ford Performance, της ομάδας Hooning Racing του Μπλοκ και της βρετανικής M-Sport.

Στον αγώνα της Πορτογαλίας μετέχουν 23 αυτοκίνητα με κινητήρες 600 ίππων, που αγωνίζονται σε τέσσερις κατατακτήριες δοκιμές, δύο ημιτελικούς και έναν τελικό την Κυριακή 17 Απριλίου στις 16.00 το μεσημέρι. Ο επόμενος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallyecross θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7-8 Μαΐου στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας, ενώ η σεζόν θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου με τον αγώνα στο Ροζάριο της Αργεντινής.

Ford Focus RS RX First Test

Best of internet