Μια Aston Martin στη θάλασσα (video)

Γιώργος Βαρίνος
Μια Aston Martin στη θάλασσα (video)
Πλέον ο Τζέιμς Μπόντ δεν θα χρειάζεται να αλλάζει μάρκα μέσου μετακίνησης από την ξηρά στη θάλασσα, καθώς η Aston Martin παρουσίασε ο σκάφος AM37.

Η Aston Martin AM37 είναι γεγονός και για πρώτη φορά δεν έχει τροχούς, αλλά ύφαλα, πρύμνη και πλώρη. Σε συνεργασία με την ολλανδική Quintessence Yachts, η βρετανική εταιρεία παρουσίασε επίσημα στο Salone del Mobile του Μιλάνου, το σκάφος αναψυχής με τα λογότυπά της. Πρόκειται για ένα μοντέλο ανοιχτής θαλάσσης με μήκος 11 μέτρων και πρωτότυπα χαρακτηριστικά, που το καθιστούν το ιδανικό σκάφος για να πρωταγωνιστήσει στα νέα sequel των ταινιών με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ.

Τόσο το κατάστρωμα, όσο και η οροφή του σκάφους, είναι συρόμενα και αναδιπλούμενα αντίστοιχα, με αποτέλεσμα όταν είναι κλειστά, να δημιουργείται μια ενιαία επιφάνεια. Το AM37 διαθέτει μια εκπληκτικά σχεδιασμένη καμπίνα όπου οι λεπτομέρειες σε ξύλο και μέταλλο είναι εντυπωσιακές, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει καμία λεπτομέρεια γνωστή για το σύστημα πρόωσης και τις μηχανές που θα χρησιμοποιούνται. Ωστόσο, οι δύο εταιρείες υπόσχονται ότι το AM37 «είναι μια εντελώς νέα πρόταση που θα φέρει επανάσταση στο χώρο των σκαφών αναψυχής».

Η συνεργασία της Aston Martin και της Quintessence με σκοπό την κατασκευή του AM37 ξεκίνησε το 2013, για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας της βρετανικής εταιρείας αυτοκινήτων. Το σκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι έτοιμο μέσα στο 2016, ενώ η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη να δέχεται παραγγελίες, σε τιμές που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη λειτουργία του συρόμενου καταστρώματος και της αναδιπλούμενης οροφής πάνω από τη γέφυρα του σκάφους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!