Μια Ελληνίδα στο Libya Rally

Γιώργος Βαρίνος
Μια Ελληνίδα στο Libya Rally
Η Πολυτίμη Κυριακοπούλου με τη Yamaha WR450F είναι η μοναδική συμμετοχή στο ράλι αντοχής της Λιβύης που πραγματοποιείται από 14-21 Απριλίου.

Τα εκατοντάδες χιλιόμετρα στην έρημο επί οκτώ ολόκληρες ημέρες δεν φαίνεται να πτοούν την Ελληνίδα αναβάτρια, που συμμετέχει στο Libya Rally με μια ειδικά προετοιμασμένη Yamaha WR450F.

Η Πολυτίμη άλλωστε είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Οδήγησε για πρώτη στα 16 και η πρώτη της μοτοσυκλέτα ήταν ένα YAMAHA XT350. Στην πορεία δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί περισσότερο με τη μοτοσυκλέτα και τις εκδρομές γιατί όπως η ίδια λέει χαμογελώντας τα «έκανε όλα ανάποδα».

Έβγαλε το Πολυτεχνείο με 3 παιδιά και στη συνέχεια έκανε και το τέταρτο. Ανάμεσα σε δουλειά, σπίτι, μεγάλωμα των παιδιών, οδηγούσε όποτε δινόταν η ευκαιρία, και κυρίως στο δρόμο. Αρκετά αργότερα ανακάλυψε τις συγκινήσεις που προσφέρει η εκτός δρόμου οδήγηση. To 2009 συμμετείχε για πρώτη φορά σε βαλκανικό αγώνα και λίγα χρόνια αργότερα ήρθε μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση: το 2013 έτρεξε στο Touareg rally τερματίζοντας στην 27η της γενικής κατάταξης και στην 3η θέση γυναικών.

Η ίδια δηλώνει για τους αγώνες rally raid: «Είναι τρομερή η αίσθηση της οδήγησης πάνω στην άμμο, σχεδόν απόκοσμη, και αυτή η μαγεία της ερημιάς σε ένα ατελείωτο τοπίο ηρεμίας, μπορεί ξαφνικά να διακοπεί από μία καμήλα που εμφανίζεται κυριολεκτικά από το πουθενά. Για ένα τέτοιο ταξίδι θα ήθελα μόνον την καλύτερη, την WR450F

H ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. παραχώρησε στην Πολυτίμη μια ολοκαίνουργια Yamaha WR 450F, μαζί με τον κατάλληλο ειδικό εξοπλισμό για τη μοτοσικλέτα και τον απαραίτητο ρουχισμό και προστατευτικό εξοπλισμό μέσα από επιλεγμένα είδη της κορυφαίας εταιρείας Alpinestars. Μπράβο λοιπόν τόσο στην οδηγό, όσο και στην εταιρεία και ευχόμαστε έναν αγώνα χωρίς απρόοπτα και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!