Να πως σταματάς τον ηλίθιο (video)

Γιώργος Βαρίνος
Να πως σταματάς τον ηλίθιο (video)
Οι ανάλγητοι οδηγοί που παρκάρουν στις θέσεις των ΑΜΕΑ στη Ρωσία το έχουν παρακάνει και έτσι ένα… ολόγραμμα αναλαμβάνει να τους βάλει στη θέση τους.

Το 30% των θέσεων στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες στη Ρωσία, καταλαμβάνονται από αρτιμελείς πλην όμως κρετίνους και απαράδεκτους οδηγούς. Οι οποίοι βρίσκουν πολύ βολικό να χρησιμοποιούν αυτές τις άνετες και πολύ κοντά στις εξόδους των εμπορικών κέντρων θέσεις, χωρίς να διανοούνται ότι καταπατούν το δικαίωμα των λιγότερο ικανών –κινητικά, όχι διανοητικά- συνανθρώπων τους.

Με στόχο να σταματήσει αυτή την άθλια πρακτική πολλών οδηγών, η ρωσική μη κερδοσκοπική οργάνωση για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες Dislife, έβαλε σε εφαρμογή ένα εξαιρετικό σχέδιο με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της φαντασίας. Δημιούργησε ένα σύστημα ολογραφικής προβολής στις θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ μεγάλων εμπορικών κέντρων της Μόσχας, όπου όταν παρκάρει αυτοκίνητο χωρίς την ανάλογη σήμανση… δείτε τη συνέχεια επί της οθόνης.

Με αυτό τον τρόπο κυριολεκτικά πιάνεται εξ’ απήνης και τρομοκρατείται ο ανάλγητος οδηγός, ενώ, ταυτόχρονα, το ευρύ κοινό αρχίζει να ευαισθητοποιείται απέναντι στα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Και μόνο το video που απεικονίζει την ενέργεια αυτή και έχει γίνει viral με πολλά εκατομμύρια θεάσεις, αρκεί για να δημιουργήσει την απαραίτητη αφύπνιση στο πρόβλημα. Είναι γεγονός ότι ο τρόπος αντίδρασης της Dislife είναι τόσο ευφυής, όσο επίσης πρωτότυπος και τεχνολογικά πρωτοποριακός, που δεν θα μπορούσε παρά να έχει αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!