Συμφωνία για δοκιμές της Pirelli ενόψει 2017

Συμφωνία για δοκιμές της Pirelli ενόψει 2017

Ομάδες και FIA ήρθαν σε συμφωνία να παρέχουν μονοθέσια ειδικά τροποποιημένα για να κάνει δοκιμές η Pirelli ενόψει του 2017, τις οποίες η ιταλική εταιρεία σχεδιάζει για τον ερχόμενο Ιούλιο.

Συμφωνία για δοκιμές της Pirelli ενόψει 2017

Σε μικρές διαφοροποιήσεις στους αθλητικούς κανονισμούς του 2016 συμφώνησαν να προχωρήσουν ομάδες της Formula1 και FIA. Οι εκπρόσωποι των ομάδων συναντήθηκαν με τον αυτόν της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Τσάρλι Γουίτινγκ, την Παρασκευή (15/4) και ήρθαν σε συμφωνία, ώστε να αλλάξουν τους κανονισμούς που δεν επιτρέπουν στην Pirelli να κάνει δοκιμές μέσα στη σεζόν ενόψει του 2017.

Μάλιστα, οι Ferrari, Mercedes, McLaren, Red Bull και Williams έχουν δείξει ενδιαφέρον για να παρέχουν τροποποιημένα μονοθέσια του 2015, ώστε η ιταλική εταιρεία να ξεκινήσει τη δουλειά στα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρονιά. «Θα δούμε τώρα ποιες ομάδες θέλουν να δουλέψουν με την Pirelli. Νομίζω ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της Pirelli, ή για την ακρίβεια στο γήπεδο της FIA.

Έχουμε ένα μονοθέσιο με V8 που ταξιδεύει όλον τον κόσμο και ήδη υπάρχει. Προφανώς, υπάρχει λίγη επιπλέον δουλειά στην άλλη έκδοση. Η Pirelli θα καλύψει τα κόστη του παλαιότερου μονοθεσίου και θα κάνει μία συνεισφορά στα κόστη του άλλου. Θα κάνουμε το καλύτερο για να στηρίξουμε με τον εξοπλισμό που έχουμε.

Αυτή η παράνοια υπάρχει αναπόφευκτα και είμαι σίγουρος ότι κάθε ομάδα θα προτιμούσε να κάνει χιλιόμετρα, καθώς όπως πάντα μαθαίνεις κάτι», είπε ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, στην ιστοσελίδα motorsport.com.

Τον Ιούλιο οι δοκιμές

Όσο για το πότε θα γίνουν οι εν λόγω δοκιμές, ο Πολ Χέμπερι αποκάλυψε ότι θα γίνουν προς τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, ενώ στάθηκε στις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει η επίσημη προμηθεύτρια ελαστικών της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Αυτό (για την ημερομηνία) έχει οριστεί αυτή τη στιγμή.

Θα περίμενα στο τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου στο Χόκενχαϊμ. Πιστεύω ότι τα πάντα θα οριστικοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να οριστικοποιηθούν πριν λυθούν όλα, όμως έχουμε μεγάλη στήριξη από τις ομάδες και τη FOM. Όλοι δουλεύουμε προς έναν κοινό στόχο, που είναι πραγματικά θετικό.

Είμαστε στον Απρίλιο. Αναλαμβάνουμε την πρόκληση, κάνουμε μία αλλαγή στην αεροδυναμική, που είναι σημαντική, αλλαγή στο μέγεθος, πολύ σημαντική, και μία αλλαγή στα χαρακτηριστικά των ελαστικών. Οπότε υπάρχουν πολλά πράγματα σε πρώτη φάση, τα οποία είναι μεγάλη πρόκληση από τη δική μας όψη, μία ενδιαφέρουσα τεχνική πρόκληση.

Δουλεύουμε στη θερμοκρασία των ελαστικών, ώστε να είναι λιγότερο ευαίσθητα, που σημαίνει ότι αν δημιουργηθούν συνθήκες υπερθέρμανσης, δε θα υπάρχει πρόβλημα», δήλωσε το αφεντικό της Pirelli. Βέβαια, για να γίνουν στην πράξη όλα αυτά, θα πρέπει να πάρουν την έγκριση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Best of internet