Οδηγείστε όλα τα ηλεκτρικά VW

Οδηγείστε όλα τα ηλεκτρικά VW

Η ελληνική αντιπροσωπεία της VW εισάγει πλέον και τα τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας, για τα οποία διοργανώνει μία εβδομάδα γνωριμίας από τις 18 έως τις 24 Απριλίου.

Οδηγείστε όλα τα ηλεκτρικά VW

Σχεδόν όλοι οι ειδικοί συμφωνούν, ότι το μέλλον ανήκει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό αποτυπώνεται εύγλωττα από την αλματώδη αύξηση της ζήτησης για τέτοια μοντέλα στο εξωτερικό με την παροχή κινήτρων και τη δημιουργία ανάλογων υποδομών. Στη χώρα μας δεν ισχύει βεβαίως τίποτα από αυτά, οπότε οι ετήσιες πωλήσεις των ηλεκτρικών και των plug-in υβριδικών οχημάτων δεν ξεπερνούν μερικές δεκάδες.

Η Kosmocar, που αντιπροσωπεύει τη Volkswagen στη χώρα μας, πήγε ωστόσο κόντρα στο ρεύμα και εισάγει πλέον και τα τέσσερα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα της γερμανικής μάρκας. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας πιστεύουν στην ηλεκτροκίνηση και θεωρούν, ότι ίσως και να μην βρίσκεται τόσο μακριά το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς και στην Ελλάδα, παρά τις προαναφερόμενες αντιξοότητες.

Μάλιστα προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να τα δουν από κοντά και να βιώσουν «επί 4» τη μοναδική εμπειρία οδήγησης ενός ή περισσότερων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ηλεκτροκίνησης Volkswagen» θα υπάρχουν στην Karenta Αμαρουσίου (Μαραθωνομάχων 35 και Νηρηίδων, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Mall) τα ηλεκτρικά VW e-up! και e-Golf, όπως επίσης τα plug-in υβριδικά Golf GTE και Passat GTE.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό με έπαθλο για τον τυχερό μία εβδομάδα με το VW Passat GTE. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο www.volkswagen.gr/e-mobility.

H γκάμα των πράσινων Volkswagen ξεκινά με το μικρό ηλεκτρικό VW e-up! των 82 ίππων, που κοστίζει 28.000 ευρώ. Το αμιγώς ηλεκτρικό e-Golf αποδίδει 115 ίππους, κοστολογείται 38.900 ευρώ με φουλ εξοπλισμό και προσφέρει ένα εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης. Για παράδειγμα, το σέρβις των 30.000 χιλιομέτρων κοστίζει για όλα τα ηλεκτροκίνητα VW 35 ευρώ, της τριετίας 44 ευρώ και των 60.000 χιλιομέτρων 50 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για αυτοκίνητα με κόστος κτήσης γύρω στο 30% έως 40% ακριβότερο από τα αντίστοιχα συμβατικά, αλλά με ένα σχεδόν μηδενικό κόστος χρήσης. Αν μάλιστα υπήρχαν και κάποια οικονομικά κίνητρα, όπως συμβαίνει σχεδόν παντού στην Ευρώπη, στην Κίνα και στην Αμερική, τότε θα γίνονταν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ακόμη

Best of internet