Χάμιλτον: «Μεγάλος παράγοντας η φθορά»

Νίκος Τσιώκος
Χάμιλτον: «Μεγάλος παράγοντας η φθορά»
Ο Λιούις Χάμιλτον στάθηκε στις καιρικές συνθήκες στη Σανγκάη και τόνισε πως η φθορά των ελαστικών θα παίξει μεγάλο ρόλο, ενώ αναφέρθηκε και στους οπαδούς.

Δεν κατάφερε να γράψει πρώτο χρόνο ο Λιούις Χάμιλτον στις δύο πρώτες περιόδους των ελεύθερων δοκιμών. Ο Βρετανός αντιμετώπισε πρόβλημα υπερστροφής στην πρώτη περίοδο, ενώ στη δεύτερη δε βρήκε αυτό που ήθελε και έμεινε τέταρτος. Πάντως, δε χαρακτήρισε κακή τη σημερινή μέρα, ενώ στάθηκε στις καιρικές συνθήκες και τόνισε πως καταλυτικός παράγοντας για το αποτέλεσμα θα είναι η φθορά των ελαστικών.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στους οπαδούς και στη μεγάλη στήριξη που του παρέχουν όταν πηγαίνει στην Κίνα. «Δεν είναι κακή μέρα. Δεν ένιωσα πολύ άνετα με το μονοθέσιο το πρωί, αλλά η ομάδα έκανε κάποιες αλλαγές το μεσημέρι και ήταν πολύ καλύτερο στη δεύτερη περίοδο. Ο καιρός ήταν προς έκπληξη ζεστός, όμως με πολύ αέρα, κάνει που αρκετά δύσκολη τη διαδικασία στις στροφές υψηλής ταχύτητας.

Βλέπουμε, ήδη, ότι η φθορά των ελαστικών θα είναι μεγάλος παράγοντας αυτό το τριήμερο, που είναι φυσιολογικό γι' αυτή την πίστα, αλλά είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να προσέξουμε για την Κυριακή. Έχω καταπληκτική στήριξη εδώ.

Κάθε φορά που έρχομαι στην Κίνα είμαι ανάρπαστος από το ποσό των οπαδών που έρχονται για να με δουν. Είναι μόνο Παρασκευή και υπήρχαν αρκετοί από αυτούς στις κερκίδες με μπάνερ και σημαίες, οπότε ένα μεγάλο μήνυμα στήριξης σε αυτούς», είπε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!