Κλαταρίσματα για πλάκα (vid & pics)

Νίκος Τσιώκος
Κλαταρίσματα για πλάκα (vid & pics)
Η πίστα της Σανγκάης είναι γνωστό ότι ταλαιπωρεί τα πίσω ελαστικά των μονοθεσίων και είχαμε δύο στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών της Κίνας. Καμία ανακοίνωση από Pirelli έως τώρα, ελπίζουν να είναι ανταγωνιστικοί οι Μάσα, Μάγκνουσεν.

Πρόβληματα με το πίσω αριστερά ελαστικό τους αντιμετώπισαν οι Φελίπε Μάσα και Κέβιν Μάγκνουσεν στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Οι δύο πιλότοι το είδαν να κλατάρει, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η πίστα της Σανγκάης ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τα πίσω ελαστικά.

Έτσι, οι πιλότοι έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτό το θέμα, τη στιγμή που από την Pirelli ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη θέση ή ανακοίνωση για τους λόγους που τα ελαστικά των μονοθεσίων της Williams και της Renault κυριολεκτικά διαλύθηκαν.

Πάντως, οι δύο πιλότοι ελπίζουν να μην έχουν θέματα στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα, ώστε να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο το Σάββατο (16/4), όσο και την Κυριακή (17/4). «Σίγουρα δεν ήταν εύκολη μέρα.

Είχαμε το θέμα το πρωί και είμαι αισιόδοξος ότι λύθηκε. Εξαιτίας του πρωινού χάσαμε πολλά χιλιόμετρα σήμερα και πρέπει να συγκεντρωθούμε 100% στο να είμαστε ανταγωνιστικοί αύριο», δήλωσε ο Μάσα. «Είχα ένα πρόβλημα στην ανάρτηση και αυτό οδήγησε στο κλατάρισμα του ελαστικού. Ήταν εύκολο να το ελέγξω, καθώς ήμουν στην ευθεία και όχι σε στροφή.

Έκανα κάποιους γύρους το πρωί, που πάντα είναι χρήσιμες πληροφορίες. Όμως, έχω να κάνω αρκετά αύριο το πρωί από την άποψη του τι μπορώ να μάθω από την πίστα και το μονοθέσιο. Ίσως βρέξει επίσης, ενώ ο αγώνας θα είναι πιθανότατα στεγνός, οπότε θα είναι το έντιμο Σαββατοκύριακο που περίμενα», είπε, από τη μεριά του, ο Μάγκνουσεν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!